Ελλάδα

Στην Ελλάδα εξουδετερώθηκε ο φάκελος με εκρηκτικά με στόχο οίκο αξιολόγησης στην Ιταλία

Στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι, εντοπίστηκε ο φάκελος που περιείχε εκρηκτικά και προοριζόταν για οίκο αξιολόγησης στο Μιλάνο, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, που σχολιάζουν το σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πρόκειται για έναν από τους οκτώ παγιδευμένους με εκρηκτικά φακέλους που βρέθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Κρυονέρι, μετά την αποστολή των «τρομοπακέτων» στον Βόλφανγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ, στη Γαλλία.

Οι ελληνικές αρχές εξουδετέρωσαν τον φάκελο και ενημέρωσαν σχετικά τις ιταλικές αρχές, σημειώνουν οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Στο σημερινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως η είδηση διέρρευσε τώρα, διότι οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν και πάλι με τον φάκελο των «Πυρήνων της Φωτιάς», που έχουν «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι «Πυρήνες της Φωτιάς» έχουν απευθύνει, σε κείμενά τους «χαιρετισμούς στην Ιταλική Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Fai» και είχαν εκφράσει την συμπαράστασή τους προς τους Νικόλα Γκάι και Αλφρέντο Κόσπιτο. Πρόκειται για τα μέλη της Fai που κρίθηκαν ένοχα από την ιταλική δικαιοσύνη για τον τραυματισμό στα πόδια του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Αnsaldo Nucleare, στην Γένοβα, στις 7 Μαΐου του 2012.

Η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει, τέλος, ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και άλλες αποστολές εκρηκτικών δεμάτων, μέσα στον Ιούνιο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το