Αθλητισμός

Στην ελίτ της Ελλάδας η Κ20 της Νίκης (photos)

Στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας σε επίπεδο Κ20 φιγουράρει πλέον η Νίκη. Χθες ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Βέροια εκτός έδρας και σε συνδυασμό με το υπέρ της 2-0 στον πρώτο αγώνα προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ του Πρωταθλήματος Κ20 της Σούπερ Λιγκ 2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 11’ με τον Μπεκιαρίδη για να ισοφαρίσει στο 91’ ο Γιαρλελής. Δοκάρι είχε ο Καπίτσας στο 2’.

 Πανάξια στην ελίτ της Ελλάδας βρίσκεται η Νίκη. Στο πλαίσιο των προημιτελικών του Πρωταθλήματος Κ20 της Σούπερ Λιγκ 2 απέσπασε 1-1 από τη Βέροια εκτός έδρας και πήρε το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο αγώνα, ο οποίος είχε διεξαχθεί στο «Παντελής Μαγουλάς», οι «κυανόλευκοι» είχαν επικρατήσει με 2-0 και σε συνδυασμό με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισαν την πρόκριση.

Ο Γιάννης Ακτσιαλής επέλεξε διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Αλντερβίσι, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Τόγιας (δεξιά), Παπαναστασίου (αριστερά), Ντόντα και Καπίτσας (σέντερ μπακ). Αμυντικοί χαφ ήταν οι Πρίφτι και Γιαρλελής, στα άκρα βρέθηκαν οι Τανός (δεξιά) και Τζιάνης (αριστερά), με τον Τσατσελάρι οργανωτή και τον Μπαλλά επιθετική αιχμή.

Πριν τον αγώνα ο Βολιώτης τεχνικός είχε δηλώσει ότι η ομάδα του δεν θα πάει στην πρωτεύουσα του Νομού Ημαθίας για να κρατήσει το 2-0, αλλά θα κυνηγήσει και μια δεύτερη νίκη.  Πράγματι οι ποδοσφαιριστές του εφάρμοσαν κατά γράμμα τις εντολές του, καθώς μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πολύ δυνατά. Στόχος τους ήταν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, που θα «γείρει την πλάστιγγα» υπέρ τους και θα προκαλέσει απογοήτευση στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Είχαν κυλήσει μόλις δύο λεπτά μετά το εναρκτήριο λάκτισμα, όταν η Νίκη κέρδισε κόρνερ. Ο Καπίτσας πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι και στην πρώτη τους τελική κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ. Ήταν το 11ο λεπτό, όταν ο Μπεκιαρίδης έκανε ωραία ενέργεια και με σουτ νίκησε τον Αλντερβίσι γράφοντας το 1-0.

Παρά την αρνητική τροπή που πήρε εξ αρχής ο αγώνας, οι «κυανόλευκοι» δεν απογοητεύτηκαν. Αντιθέτως πλησίασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, αλλά δεν βρήκαν στόχο σε φάσεις τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Από την πλευρά της και η «βασίλισσα του βορρά» είχε ισάριθμες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στην επανάληψη ο Γιάννης Ακτσιαλής ήξερε ότι οι αντίπαλοι θα μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Για τον λόγο αυτό οι ποδοσφαιριστές του έπρεπε να ελέγξουν τον ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψουν στους γηπεδούχους να παρουσιαστούν απειλητικοί.

Πράγματι στον αμυντικό τομέα τα πήγαν περίφημα, αφού η Βέροια στο δεύτερο μέρος δεν δημιούργησε ούτε μία μεγάλη φάση στα καρέ του Αλντερβίσι. Αντιθέτως οι «κυανόλευκοι» ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κάποιο τέρμα, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί βγαίνοντας στον κενό χώρο.

Το 1-0 παρέμενε και το συγκρότημα του Τάσου Ανθυμιάδη έπρεπε να ρισκάρει. Έτσι ανοίχθηκε υπερβολικά, προκειμένου να πετύχει το πολυπόθητο για τη Βέροια τέρμα, αλλά η «κυανόλευκη» οπισθοφυλακή αμυνόταν σωστά και δεν το επέτρεψε.

Έτσι φτάσαμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γιαρλελής εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα Βάντση, αλλά και την ολιγωρία των αμυνομένων και παραβίασε την αντίπαλη εστία βάζοντας τέλος στις ελπίδες των γηπεδούχων για κάτι καλό.

Το τελικό 1-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους «κυανόλευκους» τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια του σταδίου της Βέροιας. Άλλωστε πρόκειται για μια πολύ σημαντική επιτυχία και έπεται συνέχεια στο Φάιναλ Φορ τους Πρωταθλήματος Κ20 της Σούπερ Λιγκ 2.

ΒΕΡΟΙΑ: Βάντσης, Χαβιαρόπουλος, Φωτόπουλος, Τασιόπουλος, Βασιλειάδης, Μιχαηλίδης (79’ Καραγιάννης), Γιαγτζίδης (75’ Χοχλιούρος), Λαζεκίδης (46’ Τσέας), Μωυσίδης (46’ Ισαακίδης), Μπεκιαρίδης, Χερίδης.

ΝΙΚΗ: Αλντερβίσι, Τόγιας, Παπαναστασίου (87′ Γλυκός), Καπίτσας, Ντόντα, Πρίφτι, Γιαρλελής, Τανός (62’ Χουσεΐνογλου), Τζιάνης, Τσατσελάρι, Μπαλλάς (67’ Στοΐνοβιτς).

Οι φιναλίστ του Φάιναλ Φορ

Εκτός από τη Νίκη στο Φάιναλ Φορ πέρασαν η Κηφισιά, η ΑΕΛ και το Αιγάλεω. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί σε πόλη που θα ανακοινώσει εντός των ημερών η Σούπερ Λιγκ 2. Το ίδιο ισχύει για τη κλήρωση των ημιτελικών και την ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης (σε παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα) ήταν τα εξής: Χανιά-Κηφισιά 1-1 (0-3), ΑΕΛ-Ξάνθη 0-0 και 5-4 πέναλτι (0-0), Αιγάλεω-Θεσπρωτός 3-1 (2-1), Βέροια-Νίκη 1-1 (0-2).

 

 

Share
Ετικέτες: Κ20 Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Ζ. Μακρή με Δ. Φραγκάκη για την ενίσχυση του τουρισμού στην Μαγνησία

Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή είχε μία…

13 Μαρτίου 2024

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» στον Λαύκο

Συνεχίζεται το πρόγραμμα συναντήσεων & Ανταλλαγής Απόψεων, που ξεκίνησε από την Πορταριά, της Επιτροπής Λειτουργίας…

13 Μαρτίου 2024

Μήλα

Το τελευταίο διάστημα διεξάγεται συζήτηση για τις ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων και την οικονομική επίδραση που…

13 Μαρτίου 2024

Ανησυχία στη Φουκουγιάμα για γάτα που έπεσε μέσα σε δεξαμενή με τοξικά χημικά και αγνοείται

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε μια ιαπωνική πόλη ένα περιστατικό που θα μπορούσε να είναι βγαλμένο…

13 Μαρτίου 2024

Γιώργος Φλωρίδης: Η αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη θα είναι έτοιμη μέχρι τέλος Μαΐου

Έτοιμη μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, η…

13 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη

Στην προχθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την παρουσίαση του…

13 Μαρτίου 2024