Τοπικά

Στην εφορία θα βεβαιωθούν οφειλές 10.000 προς τη ΔΕΥΑΜΒ

Ποσό 10.000 ευρώ χρωστούν στη ΔΕΥΑΜΒ 12 οφειλέτες. Στη σημερινή συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε τη αποστολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των 12 καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ προς τις αρμόδιες ΔΟΥ. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ποσό αφορά οφειλές προς τη ΔΕΥΑΜΒ από το 2014 έως σήμερα, αλλά και ποσό που οφείλουν ενοικιαστές και θα βεβαιωθεί στις ΔΟΥ μετά από αίτημα που κατέθεσαν ιδιοκτήτες ακινήτων.

“Πρόκειται για ανθρώπους που οφείλουν χρόνια στην Επιχείρηση. Κατά 99% οι μεγάλοι οφειλέτες είναι εταιρείες και επαγγελματίες” δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αχ. Μπέος.
Επίσης, σύμφωνα με τον Αχ. Μπέο, ζητήθηκε ενημέρωση από τη Νομική Υπηρεσία προκειμένου να διερευνηθεί αν σε όλες τις επιτροπές έργων και παραλαβής μπορεί να συμμετέχει, εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων, και ένας αιρετός. ” Για ό,τι συμβαίνει έχει ευθύνη το πολιτικό πρόσωπο. Αν υπήρχε αιρετός και στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, μπορεί να μην είχε δημιουργηθεί. Και αν είχε δημιουργηθεί, θα ξέραμε ποιος έφταιγε”.

Στη σημερινή συνεδρίαση, αποσύρθηκε το θέμα που αφορούσε την έγκριση πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού για τις εργασίες συντήρησης αρδευτικών έργων. “Δεσμευτήκαμε από το 2014 ότι ως δημοτική αρχή δεν θα είχαμε πρόβλημα να μην έχει κέρδος η ΔΕΥΑΜΒ από τις αρδεύσεις. Κάθε χρόνο όμως ξοδεύουμε 350.000 ευρώ για συντηρήσεις και εισπράττουμε 80.000 ευρώ. Υπάρχει υπηρεσιακή ευθύνη” δήλωσε προς το Διοικητικό Συμβούλιο ο Αχ.Μπέος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το