Τοπικά

Στην Εφορία στέλνει ο ΟΛΒ τις οφειλές καταστηματαρχών

Θέμα ημερών είναι να αποστείλει ο Οργανισμός Λιμένα Βόλου στην Εφορία τους χρηματικούς καταλόγους για τη βεβαίωση των οφειλών, συνολικού ποσού 26.074 ευρώ που αφορούν στη μη καταβολή τελών κοινόχρηστων χώρων εντός χερσαίας ζώνης λιμένα. Οι σχετικές αποφάσεις για έντεκα συνολικά περιπτώσεις στον Βόλο και άλλες δυο στην Αγριά έχουν υπογραφεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκρ. Αναγνώστου και αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια».
Να αναφερθεί ότι το θέμα της βεβαίωσης των οφειλών των καταστηματαρχών που δεν έχουν εκπληρώσει εμπρόθεσμα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης λιμενικού χώρου, είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των επαγγελματιών πριν τα Χριστούγεννα και είχα ανακοινωθεί ότι θα επανεξεταστεί τη νέα χρονιά.
Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί επισημαίνονταν πως «η Διοίκηση του Οργανισμός Λιμένος Βόλου, αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι μας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε παράταση εξόφλησης οφειλών από τις 31 Αυγούστου που έληγε η σχετική προθεσμία, στις 30 Νοεμβρίου 2020».

Να αναφερθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν εισέπραξε μισθώματα για τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο – Μάιο 2020, δηλαδή υπήρξε μείωση κατά 25% στα ετήσια μισθώματα την πρώτη φάση της πανδημίας. Παράλληλα, λόγω της μείωσης στον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εφαρμόστηκαν επιπλέον μειώσεις στα τέλη.
Για το θέμα ρωτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. κ. Σωκρ. Αναγνώστου, ο οποίος τόνισε πως «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όσους έχουν πληρώσει και ήταν συνεπείς στις ημερομηνίες μετά την παράταση εξόφλησης που είχε δοθεί. Τα ποσά αυτά προκύπτουν μετά τις μειώσεις που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, ενώ σε όσους έχουν οφειλές, δόθηκαν αλλεπάλληλες προθεσμίες για να τις εξοφλήσουν. Συνολικά το 75% των καταστηματαρχών έχει ανταποκριθεί και θα θεωρούνταν αθέμιτος ανταγωνισμός να μην εφαρμοστούν όσα προβλέπονται. Οι αποφάσεις για τις βεβαιώσεις των οφειλών στην Εφορία υπογράφηκαν και τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν» προσέθεσε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το