Τοπικά

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής ο Δήμος Νοτίου Πηλίου

 

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου, η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας μεταβολής ύψους του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία «Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε» και το διακριτικό τίτλο «Αναπτυξιακή Πηλίου Α.Ε» και η συμμετοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, με τη διάθεση του ποσού των 10.200 ευρώ, για την αγορά 340 νέων μετοχών, ονομαστικής αξίας 30,00 ευρώ η καθεμία.
Βάσει της εισήγησης, σύμφωνα με την από 3/2 απόφαση της Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, αποφασίστηκε ομόφωνα η αύξηση του μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με εισφορά σε χρήμα, κατά το ποσό των 120.000 με την έκδοση 4.000 ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 30 ευρώ η κάθε μία. Η προθεσμία καταβολής της προαναφερόμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ορίστηκε σε τέσσερις μήνες από την καταχώριση της εν λόγω απόφασης στο Γ.Ε.ΜΗ, ήτοι από 15/2.
Η προθεσμία ασκήσεως του προτιμησιακού δικαιώματος των μετόχων της εταιρείας, ορίσθηκε σε δύο μήνες από την αναφερόμενη καταχώριση. Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι ο δεύτερος μεγαλομέτοχος της αναφερόμενης εταιρείας και ειδικότερα είναι κάτοχος 5.369 μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 24,67% του μετοχικού κεφαλαίου.
Η ανωτέρω εταιρεία μετά τη μετατροπή της σε Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού των ΟΤΑ, η οποία λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, συμπράττει από κοινού με τους ΟΤΑ/μετόχους της και έχει ως καταστατικό της σκοπό, ιδίως, την επιστημονική, συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ/μετόχων της, την υποστήριξη και εφαρμογή της αναπτυξιακής τους πολιτικής, την ωρίμανση έργων υποδομής, και την εν γένει την υποστήριξή τους στην υλοποίηση αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Να επανεξεταστεί

Το Εθνικό Στάδιο Βόλου είναι ένα ιστορικό κομμάτι της πόλης μας. Το να γκρεμιστεί βρίσκει…

24 Νοεμβρίου 2023

Παρέμβαση του ΤΕΕ/ΤΚΔΘ στην ημερίδα διαβούλευσης για το υδατικό ζήτημα στη Θεσσαλία

Το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος συμμετείχε, εκπροσωπούμενο από τον…

24 Νοεμβρίου 2023

Προορισμός

Τα τελευταία χρόνια θεωρούσαμε ως δεδομένο για την περίοδο των Χριστουγέννων ότι θα έρθει κόσμος…

24 Νοεμβρίου 2023

K. Αγοραστός: Ο Δ. Κουρέτας προσεκλήθη κανονικά στην διαβούλευση για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλία

Στην παρουσίαση των πρώτων συμπερασμάτων της έκθεσης που εκπόνησε η Ολλανδική εταιρία HVA International για…

24 Νοεμβρίου 2023

Ανοιχτά αυτή την Κυριακή το Fashion City Outlet με Αϊ Βασίλη και Black Friday προσφορές έως και -80%!!!

Ανοιχτά θα είναι αυτή την Κυριακή το Fashion City Outlet από τις 11 το πρωί…

24 Νοεμβρίου 2023

Ταφόπλακα…

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε προ πολλού για τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον από ό,τι φαίνεται…

24 Νοεμβρίου 2023