Τοπικά

Στην Αθήνα το πλήρωμα του σκάφους που παρέμενε σε “καραντίνα” στο λιμάνι του Βόλου

Στο λιμάνι του Βόλου ρυμουλκήθηκε το σκάφος από τη Γαλλία με τετραμελές πλήρωμα,  μετά από μηχανική βλάβη που παρουσίασε.  Το πλήρωμα, μετά την αποβίβασή του, αναχώρησε άμεσα για την Αθήνα, προκειμένου να επαναπατριστούν τα μέλη του, στις χώρες καταγωγής του.  Ανακοίνωση εξέδωσε και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στην οποία αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι χθες 24-3-2020 και ώρα 22:30 μ.μ. επετράπη η αποβίβαση του πληρώματος του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου υπό ελληνική σημαία ΄΄ΚΛΕΙΩ΄΄ για λόγους ασφάλειας ναυσιπλοΐας καθώς και για την προστασία της σωματικής ακεραιότητας και υγείας των μελών του αλλοδαπού πληρώματος (τρείς υπήκοοι Γαλλίας και ένας Αυστρίας).
Οι εν λόγω υπήκοοι Ε.Ε. επέβαιναν στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έπλεε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή όρμου Βόλου, έχοντας αναχωρήσει από λιμένα της Γαλλίας την 19-2-2020.
Στις 19-3-2020 και ενώ βρισκόταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, αντιμετώπισε το μέτρο της απαγόρευσης κατάπλου σε ελληνικά λιμάνια. Χθες και περί ώρα 22:30 μ.μ., μετά από συντονισμένες ενέργειες της υπηρεσίας μας το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα μας ρυμουλκούμενο μετά από μηχανική βλάβη από Ρ/Κ ασφάλειας λιμένα με ασφάλεια και ακολούθως, αφού πλαγιοδέτησε σε θέση που υποδείχτηκε επετράπη η αποβίβαση των μελών του πληρώματος του.
Με τη μέριμνα και τις συντονισμένες ενέργειες των πρεσβειών της Γαλλίας και της Αυστρίας στην Ελλάδα , αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με ταυτόχρονη ενημέρωση και του αρμόδιου κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κών Βόλου, αλλά και ΥΝΑΝΠ /ΑΛΣ ΕΛ. ΑΚΤ για το περιστατικό και αφού προηγουμένως κατατέθηκε στην υπηρεσία μας από τον κυβερνήτη σχετική ναυτιλιακή δήλωση υγείας του πληρώματος το ανωτέρω πλήρωμα αποβιβάστηκε με ασφάλεια και αναχώρησε άμεσα οδικώς με μέριμνα των Πρεσβειών για την Αθήνα όπου και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επαναπατρισμού τους στις χώρες καταγωγής τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το