Ελλάδα

Στην Αθήνα μεταφέρονται οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί

F6B80E628E82B94111753D43B569B7D9
Στην Αθήνα μεταφέρονται οδικώς την Παρασκευή οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και που μέχρι τώρα κρατούνταν στην Καβάλα.
Η μεταφορά τους ξεκίνησε περίπου στις 7 το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη αυτή αιφνιδίασε τους συνηγόρους υπεράσπισής τους, που δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι της μεταφοράς τούς, ούτε υπάρχουν πληροφορίες για το πού θα κρατηθούν.

Η Τουρκία πάντως επιμένει να ζητά την έκδοσή τους και το σχετικό αίτημα επανέλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Τσαβούσογλου. Την Πέμπτη, το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης τούς έκρινε ένοχους για παράνομη είσοδο στη χώρα και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή.

Οι «8» έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και η συνήγορός τους σημειώνει ότι φοβούνται για τη ζωή τους εάν επιστρέψουν στην Τουρκία. Οι αιτήσεις ασύλου θα αρχίσουν να εξετάζονται στις 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των συνηγόρων τους στην Εφημερίδα των Συντακτών, σε περίπτωση που η υπηρεσία ασύλου απορρίψει τις αιτήσεις τους, θα αξιοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμια επιτροπή, που εδρεύει στην Αθήνα, ενώ αν χρειαστεί θα καταφύγουν και στα διοικητικά δικαστήρια.

Newsroom ΔΟΛ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το