Ελλάδα

Στην Αθήνα για συνέδριο Μπιλ Κλίντον και Αγγελοπούλου

agelopoulou

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει, για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους, συνέδριο του Clinton Global Initiative (CGI), όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια του 10ου ετήσιου συνεδρίου του CGI, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον και η Τσέλσι Κλίντον.
Το CGI Mediterranean θα γίνει, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τον Ιούνιο του 2015 με σκοπό να «συνδέσει ηγέτες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα από πολλές χώρες του κόσμου που θα συζητήσουν για τις πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου» και σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, οι εν λόγω ηγέτες θα «αναζητήσουν λύσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων, η κοινωνική και οικονομική μεταβλητότητα.
» Μέσω νέων Δεσμεύσεων-στην-Πράξη θα μπορέσουν να αναδείξουν τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχή».
Την πρωτοβουλία για την διεξαγωγή του συνεδρίου στην Αθήνα είχε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, μέλος του CGI, η οποία, στην κοινή παρουσίαση με τον Μπ. Κλίντον δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανη που η Αθήνα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά εκδήλωση του Ιδρύματος στην Ευρώπη.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το