Τοπικά

Στην Αργαλαστή για το εμβόλιο εκατοντάδες ηλικιωμένοι – Στους 2.900 οι εμβολιασμοί

Τους 2.900 άγγιζαν οι ηλικιωμένοι που είχαν εμβολιαστεί μέχρι και χθες στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου η επιχείρηση «Ελευθερία» άρχισε στις 20 Ιανουαρίου και συνεχίζεται με ιδιαίτερη δυναμική, καθώς στην όμορφη περιοχή του Νοτίου Πηλίου μεταβαίνουν πολίτες από όλη τη Μαγνησία.
«Πριν μερικές ημέρες μας ήρθε και ένας πολίτης από την Ιστιαία Εύβοιας» τόνισε η επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής και γραμματέας του Συλλόγου εργαζομένων Κέντρων Υγείας κ. Βασιλική Σδρόλια η οποία πραγματοποιεί τους εμβολιασμούς.
Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής εμβολιάζονται άτομα άνω των 75 ετών οι οποίοι κάνουν το εμβόλια της Pfizer που σημαίνει ότι μετά την πρώτη δόση, θα πρέπει να περάσουν 20 μέρες για να επαναλάβουν και τη δεύτερη δόση και έτσι να αποκτήσουν την πολυπόθητη ανοσία.

Χθες νωρίς το μεσημέρι και στο Κέντρο Υγείας είχαν μεταβεί δεκάδες ηλικιωμένοι για να εμβολιαστούν. Στην είσοδο από την πίσω πλευρά του κτιρίου βρίσκονταν οι νοσηλεύτριες που υποδέχονταν τους ηλικιωμένους κάνοντάς τους αρχικά κάποιες ερωτήσεις για το ιατρικό ιστορικό τους, ενώ στη συνέχεια εισέρχονταν στην αίθουσα που είναι το εμβολιαστικό κέντρο. Η όλη διαδικασία ήταν πολύ σύντομη και όπως ανέφερε ηλικιωμένος που εμβολιάστηκε χθες «δεν κατάλαβα τίποτα από το εμβόλιο. Μέχρι να σηκώσω το μανίκι, είχα ήδη εμβολιαστεί και νιώθω πολύ όμορφα. Τώρα θα πρέπει να ξανάρθω μετά από 20 μέρες από τον Βόλο για να κάνω και τη δεύτερη δόση του εμβολίου».

«Μέχρι και χθες είχαμε εμβολιάσει 2.900 άτομα. Ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς στις 20 Ιανουαρίου αρχικά με τα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών, και πλέον έχουν ακολουθήσει οι 75 και άνω ετών, καθώς και οι υγειονομικοί, αλλά και οι στρατιωτικοί, όταν περισσεύουν δόσεις» ανέφερε η κ. Σδρόλια και πρόσθεσε πως «εδώ στην Αργαλαστή έρχονται να εμβολιαστούν από Βόλο, διάφορες περιοχές του νομού, μέχρι και από την Ιστιαία μας ήρθε ένας άνδρας».
Η ίδια συμπλήρωσε πως «η ομάδα του Κέντρου Υγείας λειτουργεί πολύ καλά, δεν υπάρχουν ουρές και εξυπηρετούμε άμεσα τους ηλικιωμένους, καθώς γνωρίζουμε ότι έρχονται από διάφορα μέρη του νομού. Και, επειδή εμβολιάζω πολλά χρόνια, μου έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση πως το συγκεκριμένο εμβόλιο, δεν παρουσιάζει αλλεργίες».
Η γιατρός Κέντρου Υγείας Αργαλαστής κ. Ευανθία Μακρή ανέφερε πως «έχουμε ριχτεί στον αγώνα για να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να εμβολιαστούν. Έχουμε όλη την καλή διάθεση, όμως χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό. Και παρά την κούραση, συνεχίζουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Ο χώρος, όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί

Με το ίδιο λιγοστό προσωπικό οι εμβολιασμοί

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής κ. Ελένη Σωλήνη ανέφερε πως «μπορεί το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής να έγινε εμβολιαστικό κέντρο, αλλά η δουλειά με τα υπόλοιπα περιστατικά, όπως επείγοντα, τραυματισμοί από τροχαία, δεν σταματά καθόλου. Επωμιστήκαμε ένα μεγάλος βάρος και η διαδικασία κυλά ομαλά. Οι αρμόδιοι μας υποσχέθηκαν την πρόσληψη νοσηλευτριών και ακόμη περιμένουμε. Επίσης έχουν δεσμευτεί για την ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην περιοχή, καθώς έχουμε δεκάδες βάρδιες ακάλυπτες, λόγω έλλειψης προσωπικού».
Η ταμίας του συλλόγου εργαζομένων στα κέντρα υγείας και επισκέπτρια υγείας κ. Νέλη Χονδρογιάννη ανέφερε πως «οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας γίνονται με το υπάρχον προσωπικό, γι’ αυτό και ζητάμε προσλήψεις».
Η κ. Περσεφόνη Επιφανίου εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής εδώ και 35 χρόνια. Έχοντας και τη θέση της αντιπροέδρου στους εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας ανέφερε πως «έχουμε βάλει ουκ ολίγες φορές πλάτη στο ΕΣΥ. Το Κέντρο Υγείας από τη μία είναι εμβολιαστικό κέντρο, αλλά από την άλλη προσπαθεί να εξυπηρετεί και όλα τα υπόλοιπα περιστατικά που είναι καθημερινά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το