Τοπικά

Στην απεργιακή συγκέντρωση της 9ης Νοεμβρίου οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις

Στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 10:30 στην πλατεία Πανεπιστημίου θα συμμετέχουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις μαζί με εργατικά σωματεία και φορείς του Βόλου. «Εμείς, οι συνταξιούχοι, μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιηθήκαν σε όλη την χώρα με τις αποφάσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων με την πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ), συνεχίζουμε και ανανεώνουμε το αγωνιστικό ραντεβού μας, στις 9 Νοεμβρίου με γενική απεργία των εργαζομένων, όπου πρέπει να δώσουμε μήνυμα αντεπίθεσης μαζί με τους εργαζομένους και με άλλα λαϊκά στρώματα και είναι ιερή υποχρέωση για μας, να συνεχίσουμε την πάλη για το μέλλων της νέας γενιάς, που είναι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις και σημειώνουν:
«Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις για να ακουστεί δυνατά ένα «φτάνει πια», ένα μυριόστομο «δεν αντέχουμε άλλο». Για να διατρανώσουμε ότι δεν μπορούμε άλλο να «κόβουμε» από τα βασικά για να τα φέρουμε βόλτα. Ότι δεν αξίζει στη λαϊκή οικογένεια εν έτη 2022 να επιστρέφει από τα καταστήματα τροφίμων με το καλάθι αδειανό ή με «ένα ρύζι» και «ένα μακαρόνι» για να ξεγελάσει την πείνα του.
Για να πάψει να πηγαίνει «στο βρόντο» η οργή που δοκιμάζουμε κάθε μήνα, όταν μέσα σε μια βδομάδα η σύνταξη έχει κάνει ήδη φτερά. Γιατί δεν ανεχόμαστε κάθε μήνα να «αναβάλλουμε» για τον επόμενο την ικανοποίηση βασικών αναγκών, από ιατρικές εξετάσεις μέχρι τις αναγκαίες ανάσες ψυχαγωγίας επειδή πάλι «η σύνταξη τέλειωσε».
Γιατί δεν μπορεί η εργατική οικογένεια να δίνει έναν μισθό για το νοίκι, να είναι μόνιμα στριμωγμένη στα «σκοινιά» των πλειστηριασμών και των εκβιασμών για να μη χάσει το σπίτι της.
Γιατί αρκετά ανεχτήκαμε την ενεργειακή φτώχεια και μάλιστα σε συνθήκες που οι ενεργειακοί κολοσσοί θησαυρίζουν και τα αστικά επιτελεία διαφημίζουν την Ελλάδα – ενεργειακό κόμβο. Γιατί το «σταυρόλεξο» της «εξοικονόμησης» αποδεικνύεται άλυτο. Γιατί δεν μπορεί η λαϊκή οικογένεια να «μετράει» αν θα ανάψει το θερμοσίφωνο ή αν θα ψήσει το φαΐ στον φούρνο, κι αυτό να παρουσιάζεται σαν κάτι το «φυσιολογικό» τον 21ο αιώνα.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ από 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
• Να αποδοθούν τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά του 11μηνου δίχως προαπαιτούμενα, το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση.
• Πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.
• Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Βόλου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού.
• Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
• Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
• Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
• Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες από τους συνταξιούχους συνδρομές (0,20 λεπτα) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
• Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
• Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το