Τοπικά

Στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοέμβρη θα συμμετέχει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

DSC04566

Με προσανατολισμό την απεργιακή κινητοποίση στις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου. Παράλληλα, συζητήθηκαν και προτάθηκαν ιδέες και δράσεις για να δραστηριοποιηθεί η ΕΛΜΕ απέναντι στα μέτρα που πλήττουν τον εκπαιδευτικό κλάδο, με τις αποσπάσεις καθηγητών, τα εκπαιδευτικά κενά, το ασφαλιστικό ζήτημα και το θέμα της αξιολόγησης που δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι.
Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. η ΕΛΜΕ θα συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που έχει προκηρυχθεί για τις 12 Νοεμβρίου. Πέραν τούτου, προτάθηκε από εκπαιδευτικούς η δημιουργία ημερίδας για να ενημερωθεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας για την «εργαλειοθήκη» που έχει στη διάθεση της η ΕΛΜΕ για να απαντήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επίσης, όπως πρότεινε εκπαιδευτικός, πέραν των φυλλαδίων θα είναι χρήσιμο και η ενημέρωση των συμβουλίων των καθηγητών σε όσα περισσότερα σχολεία γίνεται για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη, στις 24 Οκτωβρίου θα μεταβεί στην Αθήνα και θα συναντηθεί με προέδρους άλλων ΕΛΜΕ όπου θα μεταφερθεί η απόφαση του τοπικού Δ.Σ. αλλά και οι προτάσεις των εκπαιδευτικών. Επίσης, όπως ανακοίνωσε, θα συγκροτηθεί ομάδα με μάχημους εκπαιδευτικούς όπου θα συζητήσουν για τη ποιότητα του σχολείου που επιθυμούν, όπως το περιεχόμενο του σχολείου, το ζήτημα των εξετάσεων και των αποσπάσεων.
Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε και το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Όπως είπε η πρόεδρος, μπορεί η αξιολόγηση να πάγωσε αλλά αυτό που επιθυμούν οι εκπαιδευτικοί είναι να καταργηθεί οριστικά ο νόμος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το