Ελλάδα

Στην αντεπίθεση η Φώφη Γεννηματά μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Το τέλος της εσωστρέφειας με στόχο την αντεπίθεση με την “επικυρωμένη” από το Συνέδριο παραταξιακή αυτοπεποίθηση βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη πίσω από τις “λέξεις” των ομιλητών κατά τη διήμερη διαδικασία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκφράζοντας την ικανοποίησή τους από το ενωτικό φινάλε του Συνεδρίου, εκτιμούν ότι η Φώφη Γεννηματά προσέρχεται ισχυροποιημένη στο δρόμο της αντεπίθεσης στο ευρύτερο πλέον πολιτικό σκηνικό, αλλάζει “πίστα” και αναβαθμίζει το ρόλο του Κινήματος Αλλαγής έχοντας κλείσει ανοιχτά μέτωπα στο εσωκομματικό πεδίο. Την ίδια ώρα η υψηλή δημοφιλία της -με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης μετά τον Κ. Μητσοτάκη στο γκάλοπ της Metron Analysis- αυξάνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, οφείλει το Κίνημα Αλλαγής να αξιοποιήσει στην μάχη προσέλκυσης κεντροαριστερών ψηφοφόρων μέχρι τον επόμενο εκλογικό σταθμό.

Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής φέρεται άλλωστε αποφασισμένη να κερδίσει το στοίχημα που επιχείρησε να περιγράψει με ενάργεια, μιλώντας στους Συνέδρους του ΠΑΣΟΚ και απαντώντας επί της ουσίας τόσο στον Παύλο Γερουλάνο, όσο και στο Νίκο Ανδρουλάκη οι οποίοι ανέπτυξαν διαφορετική ταχύτητα καταθέτοντας την διαφωνία τους. Ο μεν Παύλος Γερουλάνος έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας κάνοντας σφοδρή επίθεση στην κυρία Γεννηματά- ο δε Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε σκληρή κριτική αλλά απέφυγε την σύγκρουση στην παρούσα φάση, διαμηνύοντας στην ομάδα του ότι η αναμέτρηση κορυφής δεν πρέπει να συμβεί νωρίτερα από το 2021.

Ο κ. Ανδρουλάκης οικοδομεί ως φαίνεται προφίλ ενός συναινετικού πολιτικού, ο οποίος δεν βιάζεται, δεν προκαλεί άγονες αντιπαραθέσεις και αποδέχεται το προβάδισμα Γεννηματά για όλες τις κρίσιμες επιλογές μέχρι το 2021, οπότε και θα στηθούν κάλπες για την εκλογή ηγεσίας. Αντιθέτως ο κ. Γερουλάνος θέτοντας θέμα ηγεσίας από το βήμα του Συνεδρίου δεν μπορεί παρά να αναζητήσει τις επόμενες κινήσεις στην σκακιέρα, ξεκινώντας από την διεκδίκηση ευρύτερων συμμαχιών στο Κίνημα Αλλαγής. Η συλλογή υπογραφών ήταν το πρώτο βήμα, το οποίο, όπως λένε συνεργάτες του έδειξε ότι η βάση αντιδρά και αναμένει περισσότερες δράσεις και πρωτοβουλίες από τον κ. Γερουλάνο.

Το σίγουρο είναι ότι η κυρία Γεννηματά επιστρέφει χωρίς καθυστέρηση στην υλοποίηση του “Οδικού Χάρτη”, που θέλει το ΚΙΝΑΛ να πρωταγωνιστεί εντός και εκτός βουλής, δίνει ρόλους ευθύνης στους βουλευτές της και εντός της εβδομάδας ανακοινώνει τους επικεφαλής των Τομέων του κόμματος “απαιτώντας” να είναι σε ανοιχτή γραμμή με την κοινοβουλευτική ομάδα για τον συντονισμό της αντεπίθεσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο στην βουλή όσο και στο κόμμα θα αξιοποιηθούν στελέχη όλων των τάσεων και δη των ανδρουλακικών, ενώ θα δοθεί “χώρος” και στην πλευρά Γερουλάνου να συμμετάσχει στην διαμόρφωση της ενιαίας γραμμής, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, επιμένουν οι πληροφορίες, ισχύει η προειδοποίηση της κυρίας Γεννηματά για μηδενική ανοχή στην εσωστρέφεια. Θα προχωρήσει σε διαγραφές εάν για παράδειγμα ο κ. Γερουλάνος περάσει την κόκκινη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη; Έμπειρα στελέχη εκτιμούν ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυρίας Γεννηματά η διαιώνιση της κόντρας και θεωρούν ότι δεν ήταν τυχαία η απόφασή της να μην δευτερολογήσει κατά το φινάλε του Συνεδρίου. Έτσι, συμπληρώνουν, και δεν απάντησε στον κ. Γερουλάνο που έθεσε νωρίτερα θέμα ηγεσίας και έκλεισε το Συνέδριο εξασφαλίζοντας στην ψηφοφορία την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Συνέδρων.

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα στην βουλή για τα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης και δη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το