Τοπικά

Στην αναμονή για κούρεμα οι Βολιώτες – Περιμένουν να ανοίξουν τα κουρεία και τα κομμωτήρια

Κουρεία και κομμωτήρια αναμένεται, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και εφόσον επιτραπεί να ανοίξουν, να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των καταναλωτών. Πάντως στον Βόλο δεν υπάρχουν ακόμη λίστες αναμονής για τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας των καταστημάτων, διότι, όπως επισήμανε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Μαγνησίας Στ. Κλητσινάρης, μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον από τους πελάτες, αλλά δεν είναι τίποτα ακόμα σίγουρο, για το πότε θα ανοίξουν, τους τρόπους και τους κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου.

Ο κ. Κλητσινάρης σημείωσε πως «υπάρχει ενδιαφέρον από τους πελάτες μας, για το πότε θα ανοίξουμε. Όμως αν δεν έχουμε επίσημη ανακοίνωση από τους αρμόδιους μέσα στην εβδομάδα, για το πότε και με ποιες προϋποθέσεις θα γίνει αυτό, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα επίσημα, κλείνοντάς τους από τώρα ραντεβού». Το σίγουρο είναι ότι συζητείται έντονα, πως κουρεία και κομμωτήρια θα είναι στη λίστα με τις πρώτες επιχειρήσεις, που θα λειτουργήσουν. Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι η κίνηση σε αυτά τα μαγαζιά θα είναι αυξημένη τις πρώτες μέρες επαναλειτουργίας, αναφορικά με το κούρεμα, κυρίως για τους άντρες και η βαφή για τις γυναίκες. Ο κ. Κλητσινάρης ανέφερε πως ως Σύλλογος, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία απέστειλαν έγγραφο, με το οποίο γνωστοποιούν στα αρμόδια υπουργεία, πως ο κλάδος πρέπει να είναι από τους πρώτους που θα επιτραπεί, να επαναλειτουργήσει. Όσον αφορά στις λίστες αναμονής, ο ίδιος επισήμανε, πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Πώς να κλείσουμε ραντεβού, όταν δεν έχουμε κάτι σίγουρο και δεν ξέρουμε τις προϋποθέσεις. Θα ανοίξουμε σύμφωνα με τα τετραγωνικά, θα μπαίνουν στα μαγαζιά μας ανά ένα άτομο, ανά δύο άτομα, ποιο θα είναι το ωράριο που θα λειτουργούμε; Είναι πολλά τα ζητήματα», σημείωσε. Ο κ. Κλητσινάρης ανέφερε πως σίγουρα το κούρεμα είναι από τα πρώτα που θα κάνουν οι καταναλωτές. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν εν μέσω υγειονομικής κρίσης:

«Κάνοντας μία βόλτα στην πόλη, μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει, ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό είναι κουρεμένοι, φτιαγμένοι και καλλωπισμένοι, με ρίζα, ανταύγειες, ακόμη και αλλαγή χρώματος στα μαλλιά. Πού έγιναν όλα αυτά; Αυτό που φωνάζαμε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης για τα παράνομα βαλιτσάκια. Ένα πρόβλημα τεράστιο για τον κλάδο και όχι μόνο. Κάποιοι «έξυπνοι», αγνοώντας τα μέτρα για τη μη διάδοση του κορωνοϊού, έβαζαν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, αλλά και των πελατών τους και των οικογενειών τους. Και με τον κίνδυνο να πάμε πίσω, να είναι ορατός. Και εμείς τι φταίμε, που υπήρχαν οι ασυνείδητοι με τα βαλιτσάκια και να ξανακλείσουμε για έναν μήνα ακόμα;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το