Τοπικά

Στην Αλόννησο ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και τους Αντιδημάρχους Ανακύκλωσης Χρήστο Φλωρού, Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρη Σκιάνη, Καθαριότητας Μιχάλη Καλογιάννη, Ύδρευσης & Ηλεκτροφωτισμού Θεόδωρο Μαλαματένιο.

Ο Βουλευτής ενημερώθηκε για τις ανάγκες του Δήμου και τις διαχρονικές ελλείψεις του σε προσωπικό. Το πρόβλημα άλλωστε που είναι υπαρκτό και σε άλλους Δήμους, απασχολεί έντονα και το Δήμο Αλοννήσου και αφορά κυρίως τη στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ως ζήτημα κεφαλαιώδους σημασίας για το νησί, έθεσε ο Δήμαρχος την ένταξη και υλοποίηση κατασκευής ασφαλούς εμποροεπιβατικού Λιμένα στη θέση Σπαρτίνες, ένα έργο για το οποίο ο Δήμος έχει ολοκληρωμένη μελέτη, ενώ υπάρχει και οριστική μελέτη και για το δρόμο που θα οδηγεί στο νέο Λιμένα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τη μεγάλη ωφέλεια που προέκυψε στο νησί από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, καθώς εντάχθηκαν και ολοκληρώθηκαν σημαντικά έργα υποδομής, με μοναδικό που θέλει ακόμη ιχνηλάτηση, να είναι αυτό που αφορά την αναβάθμιση του γηπέδου Αλοννήσου με αποδυτήρια, τουαλέτες και φωτισμό.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για τη δουλειά της προηγούμενης κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κατοχυρωθεί και να δημιουργηθεί το πρώτο υποβρύχιο μουσείο στην Ελλάδα.

Στο τέλος μιας πολύ εποικοδομητικής συζήτησης ο Βουλευτής διαβεβαίωσε το Δήμαρχο πως θα προσπαθήσει να αναδείξει και να προωθήσει τα έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος από τη θεσμική του θέση.

Ακολούθως ο Βουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, όπου συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την κατάσταση του Ιατρείου και την ετοιμότητά του σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα πανδημίας. Τους συνεχάρη για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρουν και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει από τη θέση του και θα εντείνει την προσπάθεια που έχει και ο ίδιος ξεκινήσει, ώστε η πολιτεία να ενισχύσει ουσιαστικά το Π.Ι. Αλοννήσου με τον αναγκαίο υγειονομικό εξοπλισμό.

Βεβαίως κατά τις ημέρες που παρέμεινε στο νησί ο Βουλευτής, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού και να ακούσει από πρώτο χέρι, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις από την έναρξη της πανδημίας. Προβληματισμοί και αιτήματα για σφαιρική και όχι ευκαιριακή στήριξη απόλυτα λογικά, αν αναλογιστούμε πως ο κορωνοϊός όχι μόνο δεν μας εγκατέλειψε αλλά χτυπά ξανά απειλητικά την πόρτα μας, καθιστώντας την απαίτηση των ανθρώπων του νησιού για υγειονομική, κοινωνική και οικονομική στήριξη, απόλυτα επίκαιρες και επιτακτικές.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιπλέον παράσταση- αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου

  Λόγω της αυξημένης ζήτησης εισιτηρίων για την παράσταση αφιέρωμα με τίτλο «Βαγγέλης Παπαθανασίου» «Ο…

10 Δεκεμβρίου 2023

Αράχωβα: «Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το χάσκι κακοποιήθηκε από άνθρωπο ή ζώα», λέει εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα. Χθες ξεκίνησε νέος γύρος καταθέσεων,…

10 Δεκεμβρίου 2023

Το CineDoc παρουσιάζει σε πρεμιέρα την ταινία «Το τέλειο γεύμα» – Ντοκιμαντέρ για τη μεσογειακή διατροφή

  Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc…

10 Δεκεμβρίου 2023

Ενδιαφέροντα παιχνίδια σε ΟΑΚΑ και Αλεξάνδρειο για την Basket League

Ενδιαφέροντα ματς διεξάγονται σήμερα για τη 10η αγωνιστική της Basket League. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο…

10 Δεκεμβρίου 2023

Στο ημερολόγιο 2024 του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου – Η ποίηση συναντά τη ζωγραφική

  Της Αγγελικής Θάνου Ένα μουσείο κόσμημα για το Πήλιο διανύει τις τελευταίες μέρες της…

10 Δεκεμβρίου 2023

77χρονη Ισραηλινή περιγράφει τον τρόμο που έζησε στα υπόγεια της Χαμάς: «Μου πήραν το μηχάνημα οξυγόνου»

Μια ηλικιωμένη Ισραηλινή όμηρος διηγήθηκε πώς οι τρομοκράτες της Χαμάς της αφαίρεσαν το μηχάνημα που…

10 Δεκεμβρίου 2023