Τοπικά

Στην αγορά οικοπέδου για να στεγαστεί το Κέντρο Υγείας Μουζακίου προσανατολίζεται ο Δήμος

Ενέργειες που θα οδηγήσουν στην αγορά οικοπέδου, όπου θα στεγαστεί το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου, αναμένεται να ξεκινήσει ο Δήμος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο KarditsaLive.Net, ο δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης.

Συγκεκριμένα μας ανέφερε πως θα υπάρξει ενημέρωση και γνωμοδότηση της Επιτροπής που έχει συσταθεί γι αυτό το σκοπό, αλλά και πρόταση προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να προχωρήσει η διαδικασία και να γίνουν οι πρώτες κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αγορά της έκτασης από ιδιώτη.
Πρόκειται γι αυτή που βρίσκεται πάνω στον περιφερειακό δρόμο του Μουζακίου και η οποία, κατά τον δήμαρχο πληροί τις περισσότερες των προϋποθέσεων και χωροταξικά και λειτουργικά και για τη δομή Υγείας και για τους δημότες.
Το βασικό, πάντως πρόβλημα, παραμένει το κόστος αγοράς που, όπως είπε ο κ. Στάθης, κινείται μεταξύ 150.000 και 200.000 ευρώ, το οποίο ο Δήμος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να το καλύψει μόνος του και γι αυτό έχει ζητήσει έκτακτη ενίσχυση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε πως η αγορά του οικοπέδου δεν συμπεριλαμβάνεται στο ποσό που θα διατεθεί για αποκατάσταση ζημιών από τον “Ιανό”, ούτε στο κονδύλιο που εγκρίθηκε για όλους τους Δήμους, πρόσφατα, για την πανδημία.
Εμείς, κατέληξε ο κ. Στάθης, θα ξεκινήσουμε αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν μπορεί ο Δήμος να καλύψει μόνος του όλο το ποσό και απαιτείται να στηριχθεί από το υπουργείο, κάτι που αναμένουμε να γίνει σύντομα.
Εν τω μεταξύ για το παλαιό Κ.Υ. που έχει υποστεί σημαντικές βλάβες και απαιτείται κατεδάφιση τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, ο Δήμος είναι σε επικοινωνία με την πολεοδομία της Περιφέρειας, αναμένοντας τον έλεγχο και το τελικό πόρισμα.

Πηγή: karditsalive.net

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το