Τοπικά

Στην Αγχίαλο οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ – “Χαμένη ψήφος είναι η ψήφος στη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ”

Περιοδεία στη Ν. Αγχίαλο πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, Γιώργος Ρούσσας, Μυρτώ Ακριβού, Ρηγάκη Κωνσταντίνα και Απόστολος Ριζόπουλος.
Στις συζητήσεις που είχαν με καταστηματάρχες και επαγγελματίες της περιοχής εκφράστηκε η μεγάλη δυσαρέσκειά για τη βαριά φορολογία που οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) και ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιβάλει στους αυτοαπασχολούμενους, την ίδια στιγμή που τα κόμματα του νέου διπολισμού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν και προωθούν νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους. “Ανταγωνίζονται, μάλιστα, μεταξύ τους για το ποιος είναι ποιος αποτελεσματικός στην εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων που έχουν ψηφίσει για τα κέρδη του κεφαλαίου” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν τους αυτοαπασχολούμενους στη Ν. Αγχίαλο “να μην εγκλωβιστούν στα ψευτοδιλήμματα που πλασάρει το σύστημα, προκειμένου να αποσπάσει τη ψήφο τους στη στήριξη ή της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα δυο αυτά κόμματα, όπως και τα κόμματα μιας χρήσης – κόμματα τσόντες στην όποια αυριανή κυβέρνηση, όπως του Βελόπουλου ή του Βαρουφάκη, έχουν το ίδιο πρόγραμμα! Τα ματωμένα πλεονάσματα, τους πλειστηριασμούς, τα φοροχαράτσια, τη μείωση των μεροκάματων και των συντάξεων, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την εκχώρηση της λαϊκής περιουσίας στους ιδιώτες, κ.ά. Έχουν πρόγραμμα όλα όσα συνυπογράψει στη Ε.Ε. βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα μνημόνια.
Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι, ήλθε η ώρα, να απομυθοποιήσουν τους προβαλλόμενους τεχνητούς διαχωρισμούς δεξιά-πρόοδος. Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν στη συντηρητικοποίηση, στην απογοήτευση και την αποστράτευση το λαό μας. Ιδιαίτερα οι αριστεροί πρέπει να σκεφθούν και να καταδικάσουν το λαθρεμπόριο που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποδείχθηκε ο μεγαλύτερος δημαγωγός και χειραγωγός του λαού, με την ιστορία του κινήματος και τα δήθεν ριζοσπαστικά οράματα”.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συναντήθηκαν, επίσης, και με πολλούς νέους και νέες. Συζήτησαν μαζί τους για τα δικαιώματά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στην ασφάλιση, στη μόρφωση, στο να μπορούν να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια, στη προστασία της μητρότητας, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, κ.ά. Τα δικαιώματα αυτά, που οι κυβερνήσεις τους στερούν, επειδή τους προορίζουν να είναι φθηνό εργατικό δυναμικό και θύματα της βάρβαρης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, πρέπει καθημερινά να τα απαιτούν και να τα διεκδικούν με οργανωμένο αγώνα. Τους κάλεσαν να μην απογοητεύονται, να μην υποχωρούν, να μην αντιμετωπίζουν μοιρολατρικά τη ζωή. Στον αγώνα τους για τη βελτίωση της ζωής τους, στην πάλη για τη μαχητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους έχουν στο πλευρό τους το ΚΚΕ.
“Η στήριξη και με τη ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές τους ΚΚΕ, η ισχυροποίησή του, σημαίνει ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχει μια πραγματικά ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη κερδισμένη ψήφο για τα λαϊκά συμφέροντα και για την εργαζόμενη νεολαία, ενώ πραγματικά χαμένη ψήφος είναι αυτή που θα πάει στα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων τσακίζοντας τη ζωή των πολλών” καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το