Τοπικά

Στη Ζαγορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος “Θ”

pavlopoulos

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την έλευση και ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου και θα κορυφωθούν την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου με την ανακήρυξη σε επίτιμο δημότη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγορίν κ. Διονύσης Βαλασσάς ανέφερε πως «όλα είναι έτοιμα για τις επετειακές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Αναμένεται να δώσουν το «παρών» πολλά άτομα στις εκδηλώσεις που κορυφώνονται με την έλευση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ. Αποστόλου και του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου: Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς. Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά.

Τα παιδιά της Δ’ τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς παρουσιάζουν και δραματοποιούν το βιβλίο «Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός!» με την συνδρομή της ομάδας ΠΑΖΛ (Θεατρικό παιχνίδι). Επίσης θα παρουσιασθούν οι εκδόσεις του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ζαγοράς (αφίσα για την οικολογική καλλιέργεια) και η έκδοση Σκιτσογραφώντας τον Παπαδιαμάντη – Το μοιρολόγι της φώκιας του Πολυμέρειου Γυμνασίου Ζαγοράς, ώρα, 7:00 μ.μ.

Παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον Θίασο Π. Φιλιππίδη.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους βασισμένη στο βιβλίο «Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός !» με προσφορά φιγούρων του θεάτρου Σκιών για τα παιδιά, ώρα, 8:00 μ.μ.

Συναυλία έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού.

Πολυμελές μουσικό σχήμα με τη συνοδεία της τραγουδίστριας Ζωής Τσαλαβρέτα σε έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, ώρα, 9:30 μ.μ.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου:

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, 11:00 π.μ.

• Χαιρετισμοί επισήμων.

• Ομιλία για την ιστορία του Συνεταιρισμού και την συνεταιριστική παράδοση των 100 χρόνων.

• Ομιλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου.

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, 10:00 μ.μ.

Συναυλία λαϊκού τραγουδιού. Γεράσιμος Ανδρεάτος & Βιολέτα Τάγκαλου.

Λαϊκά και νησιώτικα τραγούδια.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με τους εξαιρετικούς μουσικούς του θα παρουσιάσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και τραγούδια καταξιωμένων δημιουργών. Στόχος του προγράμματος είναι να διασκεδάσει το κοινό μέσα από την ψυχαγωγία και το ήθος των επιλογών του Γεράσιμου. Μαζί του η Σοφία Παπουλάκου και η Βιολέτα Ντάγκαλου.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, 9:00 π.μ.

• Υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

• Θεία λειτουργία με την έναρξη της Ινδίκτου, δηλαδή του νέου εκκλησιαστικού έτους, του νέου οικονομικού έτους, αλλά και την υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθιερωμένη ημέρα προσευχής για το περιβάλλον υπό τον Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιου.

Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς, 10:30 π.μ.

• Εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Κομνηνού και σύντομή ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημαρχείο Ζαγοράς – Μουρεσίου, 12:00 μ.μ.

• Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο Δημότη Ζαγοράς – Μουρεσίου από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, 13:30 μ.μ.

• Επίσημο γεύμα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

• Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το μουσικό σχήμα «Ραστωδία»: Θανάση Δραγάνη-ούτι, λαούτο Αχιλλέα Τίγκα-νέυ. Στράτο Μεγκέ-τραγούδι, κρουστά. Ελεάννα Βαρελά-τραγούδι, Ζήση Γεωργαλιό-κανονάκι.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη οι εξής πολιτιστικές εκδηλώσεις: 10 Αυγούστου – 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Κων/νου Κομνηνού στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς αφιερωμένη στα 100 χρόνια συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα.

10 Αυγούστου – 05 Σεπτεμβρίου 2016.

Έκθεση φωτογραφίας του Αρχείου Ρούσση στο Ελληνομουσείο (Σχολείο του Ρήγα στη Ζαγορά).

Διοργάνωση: Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το