Τοπικά

«Στη Βουλή το αίτημα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου από τον Αλ. Μεϊκόπουλο»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση πραγματοποίησαν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος διαβιβάζοντας Επιστολή 15μελών Συμβουλίων Μουσικών Σχολείων της χώρας την οποία συνυπέγραψε και το Μουσικό Σχολείο Βόλου στην οποία ζητείται μείωση τουλάχιστον ίση με το 25% της εξεταστέας ύλης στα μουσικά ειδικά μαθήματα της Γ’ Λυκείου για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως έγινε στις υπόλοιπες κατευθύνσεις.

Όπως αναφέρουν στην Επιστολή τους, οι μαθητές βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή κατάσταση, καθώς η φόρμα τηλεκπαίδευσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί και συνεπώς να καλύψει τις ανάγκες των μουσικών μαθημάτων σε κανένα επίπεδο.
Επιπλέον, ζητούνται άμεσα διευκρινίσεις σε θέματα εξεταστέας ύλης και εγχειριδίων λόγω ασαφών οδηγιών από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων για τον ακριβή προσδιορισμό της ύλης.

«Η πρωτόγνωρη συγκυρία της πανδημίας, ο νέος τρόπος διδασκαλίας με τηλεκπαίδευση και η αβεβαιότητα σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων έχουν οξύνει το ήδη αυξημένο άγχος των μαθητών, ιδιαίτερα της τελευταίας τάξης του Λυκείου, για αυτό το λόγο απαιτείται άμεση απάντηση του Υπουργείου στους προβληματισμούς που εκφράζουν οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων» τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το