Τοπικά

Στη Βουλή φέρνει ο Αλ. Μεϊκόπουλος το πρόβλημα δεκάδων καρκινοπαθών της Μαγνησίας

Να επισκευασθεί το ταχύτερο δυνατό το δεύτερο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας που από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται εκτός λειτουργίας, αλλά και να προμηθευτεί το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, ώστε να μην αναγκάζονται οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας να μεταβαίνουν στη Λάρισα ή σε άλλες πόλεις για τις ακτινοθεραπείες τους, επιβαρυνόμενοι με περαιτέρω έξοδα και ταλαιπωρία, ζήτησε με ερώτησή του από τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας διαθέτοντας δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς όλων των Θεσσαλικών νομών και άλλων όμορων στην πραγματοποίηση των ακτινοθεραπειών τους. Ωστόσο, από την προηγούμενη εβδομάδα, το δεύτερο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει βγει εκτός λειτουργίας. «Η ανησυχία δεκάδων καρκινοπαθών της Μαγνησίας είναι μεγάλη, καθώς ενημερώθηκαν για την ακύρωση των προγραμματισμένων ραντεβού τους για ακτινοθεραπεία εξαιτίας του προβλήματος», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι την αγωνία των καρκινοπαθών εντείνει το γεγονός ότι ακόμα βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και με το ανοσοποιητικό τους σύστημα ιδιαιτέρως εξασθενημένο, η καθυστέρηση στις ακτινοθεραπείες τους είναι ένας ακόμη επιβαρυντικός παράγοντας. «Μόνη λύση για τους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας είναι να μεταβούν για τις ακτινοθεραπείες τους σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, η οικονομική τους επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη, ενώ υφίστανται και αχρείαστη σωματική και ψυχική ταλαιπωρία», σημείωσε ο Βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα ώστε να διευκολυνθούν έμπρακτα οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας στο δύσκολο αγώνα που δίνουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το