Τοπικά

Στη Βουλή από τον Αλ. Μεϊκόπουλο η αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας του σχολείου στη Μακρυρράχη

Την αγανάκτηση και αναστάτωση γονέων, μαθητών και κατοίκων της Μακρυρράχης Μαγνησίας για την χωρίς καμία ενημέρωση αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου της περιοχής, μετέφερε με Ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Σύμφωνα με το Βουλευτή, στις 13/09/2021 ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, μαθητές και γονείς της Κοινότητας Μακρυρράχης του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου παρευρέθηκαν στον αγιασμό της σχολικής μονάδας, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί κανένας εκπαιδευτικός και χωρίς να έχει υπάρξει ενημέρωση σε κανένα επίπεδο για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων της περιοχής, η εγγραφή των μαθητών έγινε κανονικά στη λήξη της προηγούμενης χρονιάς (Μάιος 2021), ενώ κατά την ίδια περίοδο πραγματοποιήθηκε και ο εφοδιασμός της σχολικής μονάδας με βιβλία και ηλεκτρονικό εξοπλισμό για την επόμενη σχολική χρονιά.

«Κανείς από τους αρμόδιους φορείς (Δήμος, Κοινότητα), αλλά και τους γονείς και μαθητές δεν ενημερώθηκε θεσμικά σχετικά με επικείμενη αναστολή της λειτουργίας της σχολικής μονάδας και όπως είναι λογικό, η μη έναρξη της σχολικής χρονιάς για τα παιδιά της Μακρυρράχης έχει προκαλέσει δικαιολογημένη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής ζήτησε από την αρμόδια Υπουργό να προβεί σε άμεση ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία ή μη του Δημοτικού σχολείου Μακρυρράχης, αλλά και στην επίλυση του οποιουδήποτε προβλήματος υπάρχει, εάν υπάρχει, για την έγκαιρη επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας.

«Μετά την Παγκόσμια πρωτοτυπία του 50% + 1μαθητών/τριών ως επιβεβαιωμένα κρούσματα, για «κλείσιμο» τμημάτων, η απόφαση του Υπουργείου να μην μεριμνήσει για το άνοιγμα του Δημόσιου σχολείου της Μακρυρράχης είναι μία ακόμη δυσάρεστη έκπληξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το