Ελλάδα

Στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά ΝΔ για τους χειρισμούς Ξανθού-Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ

polakis

Στη Βουλή διαβιβάζεται η μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ, για τους χειρισμούς των υπουργών Ξανθού και Πολάκη για παρεμβάσεις στον προσωρινό κατάλογο επιτυχόντων γιατρών και νοσηλευτών του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Την μηνυτήρια αναφορά είχαν καταθέσει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας,

Παράλληλα, ένα κομμάτι της δικογραφίας διαβιβάζεται στον εισαγγελέα προκειμένου να ερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση μη πολιτικών προσώπων. Ιδίως του προσωπικού από το πολιτικό γραφείο του κ. Πολάκη στο οποίο καταλογίζεται, με τη μηνυτήρια αναφορά, παράνομη επεξεργασία των στοιχείων που περιέχονταν στους επίμαχους φακέλους.

Στην αναφορά τους οι κ. Γεωργιάδης και Τζαβάρας, κάνουν λόγο για τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων που αφορούν στην επεξεργασία αρχείων από άτομα που δεν έχουν το συγκεκριμένο δικαίωμα, με σκοπό να ωφελήσουν ή να βλάψουν κάποιον τρίτο. Η αναφορά βασίζεται στο γεγονός ότι ο κ. Πολάκης, εντελώς αυθαίρετα, επεξεργάστηκε τις αιτήσεις γιατρών και νοσηλευτών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ για τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αντικατέστησε τον κατάλογο επιτυχόντων που είχε εκδώσει η ειδική επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ με τον δικό του κατάλογο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πάντως, η επεξεργασία αφορούσε τη «διόρθωση» λαθών στη μοριοδότηση.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το