Τοπικά

Στη Βουλή οι αντιδράσεις που προκαλούν τα γκράφιτι σε σχολεία του Βόλου

Σχολείο

Απαράδεκτο χαρακτηρίζει το κλίμα αστυνομοκρατίας που στήνεται σε σχολεία του Βόλου, με αφορμή ανώνυμη καταγγελία για τα γκράφιτι που υπάρχουν στους τοίχους των σχολείων, οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος, Μ. Μπαλλής και Κατερίνα Παπανάτσιου, που κατέθεσαν μαζί με άλλους συναδέλφους τους σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών.

Όπως ειδικότερα επισημαίνει ο κ. Μεϊκόπουλος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κοινή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Βόλου «διευθυντές σχολικών μονάδων καλούνται σε Αστυνομικά Τμήματα και αστυνομικοί φωτογραφίζουν τους τοίχους των σχολείων»!
Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς χαρακτηρίζουν την ανώνυμη καταγγελία ως γελοία και σκοταδιστική και καλούν όσους επιθυμούν να συμβάλουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων να απευθυνθούν στα θεσμοθετημένα όργανα και όχι να προκαλούν αναστάτωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές το οικονομικό κόστος της αισθητικής αναβάθμισης των σχολείων το επωμίζονται οι ίδιοι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, ενώ οι τοιχογραφίες και οι άλλες εικαστικές παρεμβάσεις δρουν αποτρεπτικά στη γραφή βωμολοχιών στους τοίχους των σχολικών κτιρίων.
Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
Με ποιο σκεπτικό επενέβη η αστυνομία και μάλιστα καλεί εκπαιδευτικούς στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν εξηγήσεις; Τι μέτρα θα λάβουν προκειμένου να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών κοινοτήτων;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το