Ελλάδα

Στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός, έγινε ο πρώτος εν ενεργεία που θα επισκεφτεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την οποία είχε επισκεφτεί κι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον Σεπτέμβριο του 1933.
Ο Τσίπρας έφτασε δια θαλάσσης, με την συνοδεία σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής.
Εκεί, θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος χοροστάτησε στην δοξολογία, καθώς σήμερα είναι μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία μιας και γιορτάζεται ο Αγιος Φώτιος, ιδρυτής της Μονής όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Μετά τη λειτουργία, ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Κατά την υποδοχή στη Χάλκη, υπήρχαν και αρκετοί ομογενείς, ενώ για την κάλυψη της επίσκεψης παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον και από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Συνάντηση με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ
Μετά τη Χάλκη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί του αξιώματός του ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στις εκλογές της άνοιξης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το