Τοπικά

Στη σύνταξη πάνω από 30 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο του Βόλου 

Η κάλυψη των κενών από τους υγειονομικούς που βγαίνουν σε αναστολή, επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να αποτελεί πλέον άμεση προτεραιότητα για το Νοσοκομείο Βόλου.
Η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς δεκάδες υγειονομικοί από το «Αχιλλοπούλειο» οδηγούνται σε αναστολή που σημαίνει απώλεια μισθού και άλλων δικαιωμάτων.
Εκτός όμως από την κοινωνική διάσταση του ζητήματος, υπάρχει και το θέμα της άμεσης κάλυψης των θέσεων αυτών. Και μπορεί η πλατφόρμα να έχει ανοίξει για τη πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι εύκολο να θελήσει ένας νοσηλευτής να έρθει να εργαστεί για μερικούς μήνες για να καλύψει ένα κενό εργαζόμενου που βγήκε σε αναστολή. Επίσης υπάρχει και το ζήτημα της επιμόρφωσης του προσωπικού που θα καλύψει τις κενές θέσεις σε καίριας σημασίας τμήματα.

Οι εργαζόμενοι αυτοί που θα έρθουν να εργαστούν ως επικουρικό προσωπικό, θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τρεις μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους τρεις μήνες. Θα θελήσουν, όμως να εργαστούν, όταν γνωρίζουν ότι θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος και περιορισμένος χρονικός ορίζοντας;
Άλλωστε πέρα από τα κενά που προκύπτουν λόγω των αναστολών, είναι και τα κενά που υπάρχουν λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Μηνδρινός μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» το 2020 αλλά και μέχρι στιγμής το 2021 έχουν αποχωρήσει από το Νοσοκομείο Βόλου με σύνταξη πάνω από 30 εργαζόμενοι. Μάλιστα ακόμη και τις τελευταίες ημέρες συναντούμε εργαζόμενους που μας λένε ότι θα αποχωρήσουν με σύνταξη. Πρέπει τα κενά να καλύπτονται άμεσα με προσωπικό. Πρέπει να μπει ένα κατώφλι και να μην τρέχουν δύο άτομα για να καλύψουν κενά δέκα θέσεις».
Και πρόσθεσε πως «είναι ήδη σε ισχύ η αναστολή αδειών για τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία λόγω των αναστολών σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση έχει γίνει ο αρνητής των δικαιωμάτων μας».
Ο κ. Μηνδρινός ανέφερε πως υπάρχει και το ζήτημα της λήξης της σύμβασης για κάποιους εργαζόμενους που ανήκουν στην κατηγορία του επικουρικού προσωπικού. Πέρυσι είχε έρθει κάποιο επικουρικό προσωπικό και έδωσε «ανάσα» στο νοσοκομείο.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το