Τοπικά

Στη συγκέντρωση ενάντια στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ και το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ

Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνουν ταξικά σωματεία και φορείς την Τρίτη 30 Μάη στις 6:30 το απόγευμα έξω από το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας την ώρα που συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Μαγνησίας με θέμα την αδειοδότηση της ΑΓΕΤ να καίει RDF.
Όπως αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας «Με την απαράδεκτη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων και τις μετέπειτα τροπολογίες που ενέκριναν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η ΑΓΕΤ μετατρέπει την πόλη σε ένα επικίνδυνο θάλαμο αερίων. Οι επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων αλλά και συνολικά των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος θα είναι τεράστιες, αφού σε ένα ήδη βεβαρημένο περιβάλλον έρχονται να προστεθούν αέριοι ρύποι που θα εκπέμπονται με την καύση των σκουπιδιών όπως διοξίνες, πτητικός υδράργυρος, άλλες τοξικές ουσίες καθώς και επικίνδυνα μικροσωματίδια. Ρύποι που μπορούν να προκαλέσουν καρκινογενέσεις και άλλες σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ήδη η ΑΓΕΤ καίει 170.000 τόνους petcoke ετησίως – για το οποίο απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η καύση του- επιβεβαιώνουν ότι μιλάμε κυριολεκτικά για μια περιβαλλοντική βόμβα για το πολεοδομικό συγκρότημα και την ευρύτερη περιοχή.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ καθώς επίσης απαιτούμε να σταματήσει η καύση του επικίνδυνου petcoke.
Απορρίπτουμε κάθε απόπειρα να προχωρήσει η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη. Δεν διαπραγματευόμαστε τα επίπεδα καύσης RDF/SRF, δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση για το αν τα επίπεδα καύσης είναι σύννομα με την ευρωπαϊκή ή την εθνική νομοθεσία. Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ρητά και χωρίς αστερίσκους, ότι:
• Απαιτούμε να απαγορευθεί η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ.
• Να σταματήσει άμεσα η καύση του τοξικού επικίνδυνου petcoke.
Όλοι στην συγκέντρωση την Τρίτη 30 Μάη στις 6:30 το απόγευμα στο Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το