Πολιτισμός

Στη Σκιάθο η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας Βικτώρια Χίσλοπ

hislopes
Η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Βικτώρια Χίσλοπ, η οποία έγινε ευρέως γνωστή στην Ελλάδα για το μυθιστόρημά της “Το νησί”, βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στη Σκιάθο και θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνεται την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., σε γνωστό ξενοδοχείο.
Η Βικτώρια Χίσλοπ θα μιλήσει γενικότερα για τη λογοτεχνία και τις νέες τάσεις, για τους αγαπημένους της συγγραφείς και, βέβαια, για τα δικά της βιβλία που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.
Η Χίσλοπ, το πατρικό όνομα της οποίας είναι Χάμσον (Hamson), γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ (Bromley) του Κεντ το 1959, μεγάλωσε όμως στο Τόνμπριτζ (Tonbridge). Σπούδασε αγγλικά στο Κολέγιο St. Hilda’s της Οξφόρδης και στη συνέχεια εργάστηκε χρόνια, ως δημοσιογράφος.
Το 2005 εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα, Το Νησί (The Island), το οποίο έγινε μπεστ-σέλερ. Η επιτυχία του βιβλίου έκανε τους παραγωγούς του Χόλιγουντ να ζητήσουν τα δικαιώματα για τη δημιουργία μιας ταινίας. Σύμφωνα με την ίδια, η Χίσλοπ αρνήθηκε να επιτρέψει στο Χόλιγουντ να δραματοποιήσει το βιβλίο της (παρά την παχυλή αναμενόμενη αμοιβή) και επέλεξε να παραχωρήσει (έναντι πολύ ισχνότερης αμοιβής) τα δικαιώματα στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τη δημιουργία της ομώνυμης σειράς. Η ίδια δήλωσε ότι «φοβήθηκε ότι το βιβλίο στο Χόλιγουντ θα μπορούσε να καταλήξει ταινία τρόμου».
Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει σε 23 ακόμη χώρες και σήμερα περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων διεθνώς, ενώ κατατάχθηκε ανάμεσα στα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία.
Το 2008 η Χίσλοπ εξέδωσε το δεύτερο μυθιστόρημά της με τον τίτλο Η Επιστροφή (The Return), ενώ το 2009 παραχώρησε το διήγημά της “Aflame in Athens” για να δημοσιευτεί στο πρόγραμμα “Ox-Tales”, τέσσερις συλλογές διηγημάτων από 38 Βρετανούς δημιουργούς.
Το τελευταίο της μυθιστόρημα είναι «Το νήμα». Ζει και εργάζεται στο Κεντ, όπου διαμένει με την οικογένειά της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το