Τοπικά

Στη Σκιάθο για διακοπές και τον μήνα Οκτώβριο

Έχοντας εισέλθει ήδη στον Οκτώβριο, τα γκρουπ των ξένων τουριστών συνεχίζουν να δίνουν το «παρών» στη Σκιάθο αυξάνοντας τις ελπίδες ότι ο φετινός απολογισμός για την επισκεψιμότητα θα είναι ασφαλώς καλύτερος από πέρυσι.

Ο Σεπτέμβριος που ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες, πήγε καλά και οι τουρίστες συνέχισαν να επιλέγουν το όμορφο νησί του Παπαδιαμάντη για να κάνουν τις διακοπές τους απολαμβάνοντας το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και τις εξαιρετικές παραλίες.
Ακόμη και στα τέλη Σεπτεμβρίου τα αεροπλάνα από το εξωτερικό συνέχισαν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Σκιάθου και το νησί κινούνταν στους ρυθμούς του τουρισμού με τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις εστίασης στην οδό Παπαδιαμάντη, το παραλιακό κομμάτι και άλλα σημεία του νησιού να είναι ανοικτά. Επίσης τα πλοία συνέχιζαν τις ξεχωριστές κρουαζιέρες τους.
Οι αφίξεις τουριστών με πτήσεις από το εξωτερικό αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου, όταν πέρυσι είχαν ολοκληρωθεί στις 10 του ίδιου μήνα, ακόμη ένα στοιχείο ότι φέτος ο τουρισμός πήγε καλύτερα από πέρυσι.

Επίσης εκτός από τις αφίξεις τουριστών, υπήρχαν και τα γκρουπ επισκεπτών που έρχονταν στο πλαίσιο των μονοήμερων εκδρομών από περιοχές, όπως η Κατερίνη, και έδιναν μια ακόμη «ανάσα» στην τοπική οικονομία.
Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου για το πώς κυμάνθηκε η επισκεψιμότητα στο νησί τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, απάντησε πως πήγε καλύτερα από πέρυσι. «Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως η επισκεψιμότητα αυξήθηκε από πέρυσι και έφτασε φέτος κοντά στο 50% σε σχέση με το 2019, όταν πέρυσι ήμασταν στο 20%. Μάλιστα πολύ σημαντική ήταν η συμβολή των Ελλήνων που έφτασαν στο νησί κυρίως ακτοπλοϊκώς από τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Εύβοια. Υπήρξε συνεπώς μια καλύτερη εικόνα που ελπίζουμε να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση και το 2022, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας».
Αναφερόμενος στις αφίξεις τουριστών τον Σεπτέμβριο, είπε πως «και αυτός ο μήνας πήγε αρκετά καλά. Οι τουρίστες, όπως αναμενόταν, ήταν κυρίως ξένοι, από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις σκανδιναβικές χώρες μέσα από τις αεροπορικές συνδέσεις που λειτουργούν ακόμη».

Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε πως οι αφίξεις αεροπλάνων από το εξωτερικό θα συνεχιστούν μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου.
Μάλιστα εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική εκδήλωση, καθώς θα επισκεφθεί τη Σκιάθο ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας jet2 για να γνωρίσει το νησί και να έχει επαφές με παράγοντες του νησιού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το