Τοπικά

Στη Νίκη Βόλου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον Απόστολο Ριζόπουλο

Στη Νίκη Βόλου βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της Λαϊκής συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου Αποστόλη Ριζόπουλο και ενημερώθηκε για την πορεία του ιστορικού συλλόγου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από την πολιτική που εφαρμόζεται στον χώρο του αθλητισμού.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου αναφέρει:

«Από την ενημέρωση που έγινε από τον Στέργιο Φάτση πρόεδρο της ερασιτεχνικής Νίκης στην οποία αθλούνται εκατοντάδες νέοι και νέες σε πολλά αθλήματα (Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, Πόλο, κλασσικό αθλητισμό, Κολύμβηση, Ποδήλατο), έγινε κατανοητό ότι η όλη προσπάθεια που γίνεται υπονομεύεται τόσο από την αδιαφορία και τις εχθρικές πολιτικές τόσο της σημερινής δημοτικής αρχής όσο και από τις πολιτικές της κυβέρνησης που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Υπονομεύονται και από τις πολιτικές εμπορευματοποίησης γενικότερα του αθλητισμού που κινούνται από τον μηδενισμό των επιχορηγήσεων από το Κράτος μέσω των Ομοσπονδιών του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των συλλόγων, αλλά και την υποβάθμιση των αθλητικών υποδομών.
Οι αθλητές και οι δεκάδες προπονητές της Νίκης όλων των αθλημάτων δεν έχουν μοναδικό «εχθρό» το χρονόμετρο και το ξεπέρασμα των ορίων για την παραπέρα ανάπτυξή τους, αλλά και τις πολιτικές εκείνες που αντιμετωπίζουν τον αθλητισμό σαν πολυτέλεια και ως όχι σαν φυσική ανάγκη του ανθρώπου για να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος. Πολιτικές που της βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους όταν πηγαίνουν να προπονηθούν είτε στο γήπεδο, είτε στο κολυμβητήριο, είτε στα γυμναστήρια. Επίσης οι γονείς τους, ενώ καθημερινά φορολογούνται άμεσα και έμμεσα από το Κράτος, θα πρέπει να καταβάλλουν το χρηματικό αντίτιμο από το ισχνό εισόδημά τους εάν το έχουν για να μπορέσουν να αθληθούν τα παιδιά τους.

Υπογραμμίσθηκε η ανάγκη να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε επιτέλους όλοι μαζί το δικαίωμα στην άθληση, στο παιχνίδι, στη φιλία, στη συντροφικότητα που αναπτύσσεται στους αθλητικούς χώρους.
Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον δήμο Βόλου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μεταδίδοντας παντού το μήνυμα ότι «ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας», συμβάλλει ώστε να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, στο λαό, στους μαζικούς φορείς, στο σχολείο, στο σωματείο και τη γειτονιά ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, για την δωρεάν άθληση σε ποιοτικές οργανωμένες υποδομές, μακριά από επιχειρήσεις, χορηγούς, ντόπινγκ, βία, ρατσισμό, ναρκωτικά.
Παράλληλα επιδιώκουμε να ανοίξει η συζήτηση για τον αθλητισμό και τη φυσική αγωγή ως δικαίωμα, σαν μέτωπο πάλης μέσα στα σωματεία, στους φοιτητικούς – σπουδαστικούς συλλόγους, στα μαθητικά συμβούλια στη γειτονιά, σε μια περίοδο που η κυρίαρχη πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης και οι συνέπειές της στη ζωή των νέων, στερούν το δικαίωμα στην άθληση, μετατρέποντάς το σε πολυτέλεια και σε πολλές περιπτώσεις σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα για λίγους.
Η Νίκη έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξής της στο αθλητικό και κοινωνικό στερέωμα του Βόλου και της χώρας, έχει δείξει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, με τα παραδείγματα αθλητών της, ότι δεν είναι απλώς ένα αθλητικό σωματείο που δεν το ενδιαφέρουν οι κοινωνικές πολιτικές εξελίξεις. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι οι χιλιάδες άνθρωποι που την αγαπούν δεν συγχωρούν όλους εκείνους που ψηφίζουν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές, που βάζουν εμπόδια, που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα δικαιώματα ειδικά της νεολαίας, στην κοινωνική και αθλητική ζωή».
Παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Θ. Τσαλούχας, Π. Παρασκευόπουλος, Γ. Μακρυγιάννης, Στελ. Γαϊτανίδης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Χαρμάνης και Θαν. Βογιατζής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το