Τοπικά

Στη ΜΕΘ 37χρονος μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι

Σοβαρά στο κεφάλι τραυματίστηκε χθες ένας 37χρονος εργάτης, όταν από άγνωστη αιτία έπεσε από σκαλωσιά τεσσάρων περίπου μέτρων στον Βόλο. Ο άτυχος 37χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Ο 37χρονος, αλβανικής υπηκοότητας, εκτελούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε κτίριο, στη συνοικία των Αγ. Αναργύρων, όταν χθες γύρω στις 9.30 το πρωί έπεσε από την σκαλωσιά που είχε στήσει, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του και να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μερική αμνησία. Από τους γιατρούς και τους διασώστες του ΕΚΑΒ του τοποθετήθηκε κολάρο και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου και χειρουργήθηκε. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, με αφορμή τον χθεσινό σοβαρό τραυματισμό από πτώση 37χρονου εργάτη, την ώρα που αυτός εκτελούσε οικοδομικές εργασίες στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, ζητεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να διερευνήσουν τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα. Συγκεκριμένα, να διερευνήσουν εάν τηρούνταν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας στην εργασία, από τον ανάδοχο του έργου, και, εφ’ όσον προκύψουν εργοδοτικές ευθύνες, αυτές να αποδοθούν. Το ΕΚΒ έχοντας αναγάγει το θέμα της ασφάλειας και υγιεινής στην εργασία σε πρώτιστο στόχο του, θα συνεχίσει την προσπάθεια ενημέρωσης αλλά και ευαισθητοποίησης τόσο των αρμόδιων Υπηρεσιών, όσο και των ίδιων των εργαζόμενων. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και όχι αναλώσιμη, χάριν του κέρδους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το