Αθλητισμός

Στη μετακορωνοϊό εποχή οι διοικητικές εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου – Περιμένουν τυχόν αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος είχε τοποθετηθεί επίσημα, λέγοντας πως εφόσον υπάρξει αξιόλογη πρόταση από επιχειρηματία, Βολιώτη ή μη, να αναλάβει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, δεν θα σταθεί εμπόδιο στο να έχει η ομάδα ένα καλύτερο μέλλον.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ έχει ενημερώσει και τη διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 για τις προθέσεις του, ζητώντας και από τους ίδιους να αναζητήσουν την καλύτερη δυνατή λύση για τον σύλλογο, προσεγγίζοντας κάποιους ανθρώπους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τα διοικητικά της ΠΑΕ.
Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη και στο πρόσφατο παρελθόν έδειξαν την αγάπη τους και την προσήλωσή τους στο σύλλογο που υπηρετούν, καθώς σε δύσκολες περιόδους της ιστορίας του Ολυμπιακού, μετά την αποχώρηση της ομάδας από τη Φούτμπολ Λιγκ (2016), αλλά και τον Δεκέμβριο του 2017 έκαναν μπροστά, ως θεματοφύλακες του συλλόγου.

Αυτή τη βοήθεια ίσως τη χρειαστεί εκ νέου ο Ολυμπιακός μετά τη ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς, ανάλογα και πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στα διοικητικά της ΠΑΕ.
«Αν θεωρούν κάποιοι, ότι εμείς που βρισκόμαστε στα ηνία της ΠΑΕ δεν φροντίζουμε για το καλό του Ολυμπιακού και μας θεωρούν ως αποτυχημένους, ας έρθουν να αναλάβουν οι ίδιοι την ομάδα ή να φροντίσουν να φέρουν μεγαλοεπενδυτές, ικανούς να οδηγήσουν ψηλότερα τον σύλλογο. Έχουμε βαρεθεί την αμφισβήτηση και την κακοπροαίρετη κριτική από τον καναπέ και τις καφετέριες. Εμείς αναλάβαμε μια ομάδα από το μηδέν και με πολύ κόπο και χρήμα καταφέραμε ο Ολυμπιακός Βόλου να παίζει και πάλι σε μια επαγγελματική κατηγορία. Κανείς δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Αν και στο ξεκίνημα της χρονιάς ποτέ δεν είπαμε πως αυτοσκοπός της ομάδας ήταν η άνοδος. Σίγουρα, ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και κάθε χρόνο θέτει ως στόχο να πρωταγωνιστήσει. Αυτό δεν σημαίνει πως αν στο τέλος δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα η χρονιά είναι αποτυχημένη.

Μετά από τρία χρόνια περιπλάνησης στη Γ’ Εθνική, ο Ολυμπιακός φέτος επέστρεψε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, έγινε ΠΑΕ και προσπάθησε για το καλύτερο. Όλοι όσοι είμαστε στη διοίκηση της εταιρείας φροντίζουμε με πολύ κόπο και θυσίες να λειτουργεί η ομάδα επαγγελματικά και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να υπάρχουν χρέη στο τέλος της χρονιάς. Για μας είναι προσωπικό στοίχημα η ΠΑΕ να είναι καθαρή από χρέη και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου να είναι εντάξει στις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, εδώ είμαστε να συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση υπάρχει για την ανάληψη του πακέτου μετοχών της ΠΑΕ. Αν βρεθεί το άτομο που θα πληροί τις προϋποθέσεις και θα έχει τα εχέγγυα να αναλάβει τον Ολυμπιακό και να του δώσει μεγαλύτερη ώθηση, του παραχωρούμε χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο τις μετοχές.

Υπάρχει χρόνος μπροστά, καθώς στην παρούσα φάση αυτό που προέχει είναι να ξεπεράσουμε τον… εφιάλτη που λέγεται κορωνοϊός. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και στα πρωταθλήματα, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν αναδιαρθρώσεις. Το σενάριο των δύο ομίλων στη Φούτμπολ Λιγκ, που θα είναι στην ουσία η Β’ Εθνική κατηγορία (σ.σ. δεν θα υπάρχει του χρόνου η Σούπερ Λιγκ 2) μπορεί στο τέλος να υλοποιηθεί. Ο Ολυμπιακός Βόλου το βλέπει με θετικό μάτι και θα παλέψει με τις υπόλοιπες ομάδες για να επιτευχθεί», τόνισε με δηλώσεις του στη «ΘτΔ» ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το