Θ Plus, Υγεία

Στη μάχη κατά της πανδημίας και τα Κέντρα Υγείας – Τι ετοιμάζει το υπουργείο

K αι τα Κέντρα Υγείας μπαίνουν σιγά σιγά στη μάχη κατά του κορωνοϊού, στη δεύτερη φάση της επιδημίας στη χώρα μας, αφού κάποια ξεκίνησαν να λαμβάνουν ήδη δείγματα από ύποπτα περιστατικά για να γίνονται τεστ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, κάποια θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και σε 24ωρη βάση. Κάτι που άλλωστε είχε γίνει και στο πρώτο κύμα της επιδημίας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μάλιστα αναμένεται να κάνει σχετικές ανακοινώσεις, ενώ ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, θα επισκεφθεί σήμερα, Πέμπτη, το Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Τα Κέντρα Υγείας
Στόχος είναι να μπουν στη μάχη και τα Κέντρα Υγείας και να τεθούν σε 24ωρη λειτουργία ορισμένα σε μεγάλες περιοχές, προκειμένου οι ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού να απευθύνονται πρώτα εκεί πριν καταλήξουν στα νοσοκομεία, όπου εκτιμάται ότι θα υπάρχει συνωστισμός τις επόμενες εβδομάδες και λόγω των περιστατικών γρίπης που θα προκύψουν από τον ερχόμενο μήνα.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας είχαν ενεργοποιηθεί περίπου 10 Κέντρα Υγείας τα οποία δέχονταν περιστατικά όλο το 24ωρο, αλλά λόγω των περιορισμένων περιστατικών σε εκείνη τη φάση, δεν χρειάστηκε να συνεχισθεί η ολοήμερη λειτουργία τους.
Πάντως, τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, έχουν ξεκινήσει περίπου 20 Κέντρα Υγείας στην Αττική να λαμβάνουν δείγματα από πολίτες ώστε να εξετασθούν εργαστηριακά για την ύπαρξη ή όχι του κορωνοϊού.

Τα Κέντρα Υγείας που μπήκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού είναι περίπου 12 στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και οκτώ στην 2η ΥΠΕ.
Οι μονάδες που έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν δείγματα τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) στα εξειδικευμένα εργαστήρια είναι μεταξύ άλλων στις εξής περιοχές: Ραφήνα, Βύρωνας, Παλλήνη, Καμίνια, Περιστέρι, Ίλιον, Πειραιάς (πρώην Οίκος Ναύτου), Ελευσίνα, Σαλαμίνα, Αγία Σοφία (Πειραιά)
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν κι άλλα Κέντρα Υγείας τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα, δεδομένου ότι συνολικά στην επικράτεια υπάρχουν 310 Κέντρα Υγείας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το