Κατηγορίες: Τοπικά

Στη Λάρισα ο Υπουργός Άμυνας

Tο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ), επισκέφτηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, συνοδευόμενος από τους βουλευτές Λάρισας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο και κ. Χρήστο Κέλλα καθώς και τους αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωσταράκο, Α/ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, Α/ΓΕΣ, αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, Α/ΓΕΑ και αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, διοικητή/1ΗΣ Στρατιάς.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του ο ΥΕΘΑ  ενημερώθηκε από τον επιτελάρχη του ΕΣΕΕΕ, Ταξίαρχο Χρήστο Δρίβα, επί των επιχειρησιακών δυνατότήτων του  Στρατηγείου, της εξέλιξης των τρεχουσών επιχειρήσεων και  της ανθρωπιστικής κατάστασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία καθώς και για τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της επιχείρησης.  Από τον Επιτελάρχη επισημάνθηκε ότι η σχεδίαση της επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, πραγματοποιήθηκε με τη διαδικασία «fast track», δηλαδή με ρυθμό 4 φορές ταχύτερο του κανονικού. Τονίσθηκε με νόημα ότι η επιχείρηση EUFOR RCA, είναι η πλέον σημαντική από όλες τις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθόσον στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα στο έδαφος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τους επικεφαλής των Διευθύνσεων του ΕΣΕΕΕ, στους οποίους εκδήλωσε την ευαρέσκειά του για την μέχρι τώρα εύρυθμη λειτουργία του Στρατηγείου καθώς και για τα θετικά αποτελέσματα της επιχείρησης EUFOR RCA. Προηγουμένως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε διαδοχικά τα στρατηγεία της 1ης Στρατιάς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας.

Πηγή: “Ελευθερία”

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πέθανε η Μάλι, ο πιο μοναχικός και θλιμμένος ελέφαντας στον κόσμο – Ακτιβιστές ζητούσαν την ελευθερία της

Πέθανε η Μάλι, που είχε γίνει γνωστή ως ο «πιο μοναχικός κι ο πιο θλιμμένος…

1 Δεκεμβρίου 2023

ΕΟΠΥΥ: 539.847 ευρώ ζημιά από παράνομες συνταγογραφήσεις και 29 γιατροί στο «κόλπο»- Στέλεχος μπασκετικής ομάδας ο «εγκέφαλος»

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε εικονικές συνταγογραφήσεις ιατροτεχνολογικών υλικών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ . Εγκέφαλος…

1 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία σε τροχαίο έξω από τη Λάρισα: Βυτιοφόρο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκρός ένας άντρας

Σοβαρό τροχαίο έλαβε χώρα γύρω στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τη Λάρισα.…

1 Δεκεμβρίου 2023

Τέλη κυκλοφορίας: Αλαλούμ από την ΑΑΔΕ που έστειλε λάθος στοιχεία σε οφειλέτες – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Επικό αλαλούμ από την ΑΑΔΕ στα τέλη κυκλοφορίας, καθώς όπως έγινε γνωστό, απέστειλε σε οφειλέτες…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου 

Ένας 82χρονος διακομίστηκε σήμερα το μεσημέρι από την Σκιάθο. Ειδικότερα, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων…

1 Δεκεμβρίου 2023

Αντικειμενικές αξίες: Κάθε αγοραπωλησία ακινήτου θα επηρεάζει το σύστημα τιμών

Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και με στοιχεία από την αγορά θα αναπροσαρμόζονται οι αντικειμενικές στα…

1 Δεκεμβρίου 2023