Τοπικά

Στη Λάρισα η γενική συνέλευση των Επιμελητηρίων Ελλάδος

201511130952079015-1200x900

Ιδιαιτέρως σημαντική, τόσο για την χρονική συγκυρία στη οποία γίνεται, όσο και για τις προσκλήσεις που έχουν αποσταλεί στην πολιτική και οικονομική ηγεσία της χώρας, είναι η γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το διήμερο 27 και 28 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Αδάμ, αναφέρθηκε στα θέματα που θα απασχολήσουν τη γενική συνέλευση: «Είναι η μείωση του τζίρου στις επιχειρήσεις, τα προβλήματα στη χρηματοδότηση από τις τράπεζες, το φορολογικό και κυρίως η επιβίωση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα».

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δεύτερη ημέρα της γενικής συνέλευσης, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπουργοί, διοικητές φορέων, ασφαλιστικών ταμείων και Τραπεζών, εκπρόσωποι πρεσβειών, πανεπιστημιακοί και σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες της χώρας.

Ο κ. Αδάμ τόνισε πως « σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, οπότε θα υπάρξει η κλειστή επιμελητηριακή συνέλευση με θέματα που αφορούν τη λειτουργία των Επιμελητηρίων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προτάσεις για καλύτερη οργάνωση της δουλειάς τους καθώς και την κοινή αντιμετώπιση κεντρικών οικονομικών θεμάτων».

Σε άλλο σημείο επισήμανε πως «στο πλαίσιο της συνέλευσης θα τιμηθούν σημαντικοί επιχειρηματίες της περιοχής και θα υπάρξουν ξεναγήσεις των συμμετεχόντων στα μνημεία της πόλης μας».

«Όπως κατανοείτε ιδιαίτερα στις μέρες που ζούμε όπου σαν επιχειρηματίες έχουμε σταματήσει πλέον να σχολιάζουμε, να διαμαρτυρόμαστε, να αναζητούμε στην καθημερινή μας δράση το αυτονόητο, η γενική συνέλευση στη Λάρισα αποτελεί μια κομβική συνάντηση του επιχειρηματικού κόσμου, ο οποίος καλείται να αποφασίσει για την επόμενη ημέρα της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα» δήλωσε, κλείνοντας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας.

Πηγή www.larissanet.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το