Τοπικά

Στη Γερμανία το μονοθέσιο της ομάδας Κένταυρος για τη «Φόρμουλα»

Tη 17η θέση στην τελική κατάταξη κατάφερε να αποσπάσει το αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που συμμετείχε στον διαγωνισμό Formula SAE στην Ιταλία και από χθες η ομάδα βρίσκεται στη Γερμανία. Στον διαγωνισμό της Ιταλίας συμμετείχαν συνολικά 41 ομάδες φοιτητών και ο «Αμφίoνας» έχασε την υψηλότερη θέση γιατί τον εγκατέλειψαν… τα φρένα του.
Η ομάδα Κένταυρος κατατάχθηκε 16η στον σχεδιασμό, 21η στην κοστολόγηση, 18η στην παρουσίαση επιχειρηματικού πλάνου, 14η στην επιτάχυνση, 13η στο skid pad και 11η στον αγώνα autocross και στην απόδοση καυσίμου.
Εξαιτίας του προβλήματος που παρουσιάστηκε, το μονοθέσιο «Αμφίονας» δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το αγώνισμα αντοχής.

Στην Ιταλία βρέθηκαν 30 μέλη της Centaurus racing team και η ομάδα από χθες συμμετέχει στον διαγωνισμό Formula Student Germany. Η Centaurus Racing Team, είναι η δυναμική ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που από το 2009 έχει στόχο τη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή πλήρως λειτουργικών μονοθέσιων τύπου Formula, ικανών να συμμετάσχουν στον μεγαλύτερο παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό μηχανικών.
«Δυστυχώς εξαιτίας προβλήματος στα φρένα του Αμφίονα δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το αγώνισμα του endurance. Ο διαγωνισμός μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση αλλά είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα», τόνισαν τα μέλη της ομάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το