Τοπικά

Στη Γερμανία το 1ο ΕΠΑΛ για τον τρισδιάστατο εκτυπωτή

 

Η τελευταία συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + ΚΑ2 «3D printer, τεχνολογία για το μέλλον», που ξεκίνησε το 2019, πραγματοποιήθηκε στο Bersenbrück της Γερμανίας από την 1η έως τις 4 Ιουνίου 2022.Εκεί συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Γεώργιος Ραχούτης, Παπαϊωάννου Κλειώ και Μανταλιανού Ασπασία – Ειρήνη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Μαρία Κολυμένου, συνάδελφος που τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται σε σχολείο στις Βρυξέλλες που ήταν από τους αρχικούς βασικούς συντελεστές της συμμετοχής μας σε αυτό το πρόγραμμα.
Σε αυτή τη συνάντηση, έγινε απολογισμός του προγράμματος μέσα στα 3 χρόνια συνεργασίας με σχολεία από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Πολωνία και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του σύμφωνα με την ατζέντα του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίασης του κάθε εταίρου της μαθησιακής ενότητας του έργου που είχε αναλάβει, στον τομέα της τρισδιάστατης εκτύπωσης και μια σύνοψη των μαθησιακών αποτελεσμάτων και δεξιοτήτων που απέκτησαν οι μαθητές στις συναντήσεις στην Πολωνία και την Ισπανία. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι 3D εκτυπωτές που αγοράστηκαν και οι δυνατότητές τους.
Το σχολείο της Γερμανίας επίσης οργάνωσε για τους συμμετέχοντες μια συνάντηση με τους αρχιτέκτονες το μοναδικού κτιρίου – κατοικίας, η οποία δημιουργήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή(3D-Druck-Haus).
Οι συμμετέχοντες πέρασαν 3 ημέρες στο Bersenbruck αφιερώνοντας χρόνο όχι μόνο σε συνεδρίες εργασίας για τη διάδοση και διάχυση των τελικών αποτελεσμάτων του προγράμματος, αλλά και γνωρίζοντας την περιοχή, την αρχιτεκτονική, την ιστορία της, τις παραδόσεις και την καθημερινή ζωή.
Όπως τονίστηκε από το σχολείο, «όλα ήταν άψογα οργανωμένα από τη χώρα υποδοχής και εκτός από τα μαθησιακά αποτελέσματα, μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια συνεργασίας, οι χώρες εταίροι έχτισαν γέφυρες επικοινωνίας και φιλίας μεταξύ τους.
Ελπίζουμε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες θα επαναληφθούν και στο μέλλον και ανυπομονούμε να συναντηθούμε ξανά για την εφαρμογή νέων ιδεών σχετικά με τις σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτομίες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το