Τοπικά

Στη φυλακή ο 39χρονος που απείλησε με αλυσοπρίονο υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου

Η επικινδυνότητα του 39χρονου ψυχωτικού, όπως αυτή βεβαιώθηκε από την Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ήταν το καταλυτικό στοιχείο που οδήγησε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο να τον κρίνει ένοχο και να τον οδηγήσει στη φυλακή.

Ο 39χρονος Ρομ, που κατηγορούνταν για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απειλή, κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 40 μηνών, χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι οδηγήθηκε για εγκλεισμό στην Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού. Όπως βεβαιώθηκε από την Ψυχιατρική Κλινική του «Αχιλλοπούλειου», ο 39χρονος που είχε απειλήσει με αλυσοπρίονο υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου και της είχε επιτεθεί, έχει συνείδηση των πράξεών του, παρ’ ότι έχει ψυχωτικά προβλήματα, αλλά είναι επικίνδυνος. Ο 39χρονος φέρεται να πάσχει από σχιζοφρένεια και δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εδώ και 20 χρόνια… Ο 39χρονος είχε αρπάξει το αλυσοπρίονο που κρατούσε μία 58χρονη υπάλληλος της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου στα χέρια της και την είχε κυνηγήσει μ’ αυτό, βρίζοντας και φωνάζοντας… Η 58χρονη υπάλληλος που είχε δεχθεί την επίθεση από πίσω, βρισκόταν για εργασίες στο πάρκο της Βαμβακουργίας την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 11.15 το πρωί. Είχε αφήσει κάτω το χορτοκοπτικό μηχάνημα που χειριζόταν, όταν εμφανίστηκε με επιθετικές διαθέσεις ο 39χρονος, που άρχισε να τη βρίζει και να την απειλεί. Πήρε το χορτοκοπτικό και το έστρεψε εναντίον της, κάποια στιγμή το πέταξε και άρπαξε από τα χέρια της 58χρονης το αλυσοπρίονο και άρχισε με αυτό να την κυνηγάει… Ευτυχώς η γυναίκα πάνω στον τρόμο της αντέδρασε με ψυχραιμία και απενεργοποίησε το αλυσοπρίονο, ενώ απέφυγε τις επικίνδυνες δολοφονικές κινήσεις του δράστη. Η υπάλληλος βρήκε καταφύγιο στο σπίτι μιας περιοίκου, που βλέποντας το περιστατικό, άνοιξε την πόρτα και την έβαλε μέσα. Παρούσα στο επεισόδιο και μια 26χρονη επίσης δημοτική υπάλληλος, που έζησε κι αυτή τον τρόμο από τον 39χρονο. Η περίοικος ειδοποίησε την Αστυνομία και η υπάλληλος την Υπηρεσία της, με αποτέλεσμα ο 39χρονος να συλληφθεί αμέσως. Χθες στο Αυτόφωρο ήταν παρούσες και οι δύο υπάλληλοι, που αναφέρθηκαν στο περιστατικό. Η σύζυγος του 39χρονου, με την οποία έχει δύο παιδιά, τον εγκατέλειψε και ξαναπαντρεύτηκε, ενώ ο πατέρας του, που είναι και ο μόνος συγγενής του, που γνωρίζουν οι γιατροί, έφυγε και ζει στη Βόρεια Ελλάδα. Οι γιατροί έχουν μιλήσει μαζί του και τους είπε, πως συμβούλεψε το παιδί του, να ζει ζητιανεύοντας…

Ζει ζητιανεύοντας…
«Εάν δεν του δώσει ένας φαγητό, θα του δώσει κάποιος άλλος, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Θα περάσει από ένα τυροπιτάδικο και δεν θα του δώσουν, αλλά θα του δώσουν στο επόμενο. Για τα φάρμακα, ας φροντίσει να βρει», τους είπε, όταν του εξήγησαν πως δεν τρέφεται, δεν παίρνει φάρμακα και μπορεί να υποτροπιάσει η πάθησή του, όπως και έγινε. «Έγινε από κυνηγημένος κυνηγός και από διωκόμενος διώκτης. Είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους, χρειάζεται εγκλεισμό», είχε επισημάνει προς τις εισαγγελικές αρχές ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Κων. Ασπραδάκης. Ο 39χρονος Ρομ φέρεται να ζει σε παράγκα, χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα και τρώει μόνο, εάν κάποιος του δώσει να φάει. Μόνη πηγή τροφής είναι η επαιτεία. «Όταν ένας άνθρωπος είναι σχιζοφρενής, κανείς δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτόν, ζει σε συνθήκες ακραίας εγκατάλειψης για πάρα πολλά χρόνια και δεν παίρνει κανένα φάρμακο. Θα γίνει επικίνδυνος με μαθηματική ακρίβεια είτε για τους άλλους είτε για τον εαυτό του. Δεν ήταν βίαιος όταν διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια, αλλά εξελίχθηκε έτσι λόγω των συνθηκών που ζει. Ακόμη και ένας «φυσιολογικός» άνθρωπος, εάν ζούσε στις συνθήκες που ζει ο ίδιος, θα γινόταν μοιραία αγρίμι. Ο άνθρωπος είναι βαριά άρρωστος, χωρίς φάρμακα και παρακολούθηση», είχε δηλώσει ο κ. Ασπραδάκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το