Τοπικά

Στη φυλακή για δύο μήνες ο πυρομανής γιατρός

Δεν γλίτωσε τελικά τον εγκλεισμό ο 62χρονος Βολιώτης γιατρός που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς παίρνει την άγουσα για τη φυλακή.

Ο 62χρονος γιατρός έχει εμμονή να βάζει φωτιές τόσο στο σπίτι που διαμένει στη Νέα Ιωνία, όσο και σε εγκαταλειμμένη αποθήκη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην οδό Ερμού στον Βόλο.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη από πυροσβέστες του Ανακριτικού Τμήματος για εμπρησμό από πρόθεση, δικάστηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση οκτώ μηνών. Παράλληλα το Δικαστήριο έκρινε ότι έχει μειωμένη ικανότητα για καταλογισμό και επέβαλε έκτιση μέρους της ποινής διάρκειας δύο μηνών, ενώ θα οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας.
Ο κατηγορούμενος από τη μια έλεγε στο Δικαστήριο ότι είναι καλά και δεν χρειάζεται τη βοήθεια των ειδικών, ενώ από την άλλη απαντούσε με ακατάληπτες εκφράσεις. Η εισαγγελέας πρότεινε έκτιση ποινής τριών μηνών, αλλά η έδρα αποφάνθηκε για δύο μήνες, διάστημα στο οποίο θα παραμείνει σε κατάστημα κράτησης.
Το Δικαστήριο οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή με γνώμονα ότι δεν υπάρχει δημόσια δομή, ώστε ο συμπολίτης να μπορέσει να μεταφερθεί, δεν έχει τη δυνατότητα να εισαχθεί σε ιδιωτικό θεραπευτικό κέντρο και η φυλακή μοιάζει να είναι το μόνο προστατευμένο περιβάλλον για τον ίδιο, ώστε να σιτίζεται επαρκώς, να παραμένει καθαρός, να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή και να μην βρίσκεται σε κακή κατάσταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον φάκελό του έχουν συμπεριληφθεί παλιότερες αιτήσεις ακούσια νοσηλείας, μετά από επανειλημμένες φωτιές στο σπίτι του, επί των οδών Παπάγου – Παρασκευοπούλου στη Ν. Ιωνία, ενώ με την εισαγωγή του στη φυλακή αναμένεται να εξεταστεί από ψυχίατρους και υπάρχει ενδεχόμενο παραπομπής του στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί στις 30 Μαΐου, αστικό δικαστήριο θα κρίνει αν του δοθεί η επιλογή ορισμού δικαστικού συμβούλου και συμπαραστάτη που θα εξετάζει την πορεία του. Και αυτό διότι συγγενικό πρόσωπο του κατηγορούμενου αρνήθηκε να συμμετάσχει στην δικαστική συμπαράσταση του 62χρονου.
Υπενθυμίζεται ότι έχει νοσηλευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου και σε παρελθόντα χρόνο αναζητούνταν ιδιωτική δομή που θα τον φιλοξενούσε έναντι αντιτίμου. Επειδή, όμως, του έγινε περικοπή της σύνταξης, δεν έχει τη δυνατότητα να μεταφερθεί σε ιδιωτική δομή και, ελλείψει δημόσιας, επιλέχθηκε το περιβάλλον της φυλακής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το