Τοπικά

Στη φυλακή 81χρονος ιερέας από τη Μαγνησία για ασέλγεια σε 12χρονη – Καταδικάστηκε και η μητέρα του κοριτσιού

Ένοχο για ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 15 και άνω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, έκρινε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Λάρισας έναν 81χρονο ιερέα από περιοχή της Μαγνησίας, που είχε συλληφθεί πέρυσι τον Μάιο, μαζί με την 31χρονη μητέρα του κοριτσιού.

Η 31χρονη, βουλγαρικής υπηκοότητας, κρίθηκε επίσης ένοχη από το Δικαστήριο για συνέργεια στην ασέλγεια σε ανήλικο κάτω των 15 και άνω των 10 ετών, έναντι αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση. Στον καθένα εκ των δύο κατηγορούμενων επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο ποινή κάθειρξης 8 ετών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι και οι δύο καταδικασθέντες οδηγήθηκαν στις φυλακές.
Η απόφαση του ΜΟΔ περί της ενοχής των δύο κατηγορούμενων ήταν ομόφωνη, ωστόσο δύο μέλη του Δικαστηρίου και συγκεκριμένα η πρόεδρος και ένας εκ των ενόρκων, ζήτησαν η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, μέχρι να συζητηθεί η έφεση στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας. Τελικά κατά πλειοψηφία το ΜΟΔ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά υπέρ των δύο καταδικασθέντων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορούμενων τόνισαν μεταξύ άλλων πως το αδίκημα δεν αποτελεί καν προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Απολογούμενος ο 81χρονος ιερέας αρνήθηκε ότι είχε ασελγήσει στην 12χρονη, ενώ και η 31χρονη μητέρα υποστήριξε το ίδιο. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν μεταξύ άλλων, πως η Αστυνομία δεν είχε κάνει σωστά τη δουλειά της, κατά τη διερεύνηση του αδικήματος, καθώς δεν είχε εξεταστεί σύμφωνα με τη νομοθεσία η 12χρονη.
Βασικός μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο αστυνομικός, που είχε εντοπίσει τον ιερέα, με την 31χρονη και την κόρη της. Όπως είχε αρχικά καταθέσει ο αστυνομικός, είχε εντοπίσει τον ιερέα να κινείται στο κέντρο της πόλης μαζί με την 31χρονη. Μαζί τους είχαν και το 12χρονο κορίτσι. Ο αστυνομικός τους ακολούθησε και τους είδε να κατευθύνονται σε κατάστημα «pet shop», για να αγοράσουν κάποιο κατοικίδιο.

Αυτό που έκανε εντύπωση στον αστυνομικό και συνέχισε την παρακολούθηση, είναι πως κάποια στιγμή η 31χρονη Βουλγάρα αποχώρησε και άφησε μόνο του τον 81χρονο με την 12χρονη κόρη της. Ο ιερέας μπήκε σε αυτοκίνητο με την 12χρονη και ο προορισμός τους ήταν ερημική παραλία του Βόλου. Ο αστυνομικός ζήτησε τότε τη συνδρομή συναδέλφων του και συνέλαβαν τον ιερέα, πριν προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις.
Ο 81χρονος αρχικά φέρεται να είχε συνευρεθεί ερωτικά με την 31χρονη μητέρα του κοριτσιού. Φέρεται να της έδωσε χρήματα και στη συνέχεια έναντι οικονομικών και υλικών ανταλλαγμάτων φέρεται να την έπεισε να βρίσκεται με την 12χρονη κόρη της και να την αγγίζει. Ο ιερέας, που φέρεται να έχει οικογένεια, είχε προφυλακιστεί, ύστερα από την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου. Η 31χρονη μητέρα είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η 31χρονη φέρεται να είναι ανάπηρη σε ποσοστό άνω του 65%, με γνωμάτευση του ΚΕΠΑ.
Η 31χρονη φέρεται να είχε καταθέσει στην ανακρίτρια, πως δεν είχε γίνει τίποτα με τον ιερέα και την κόρη της, σε αντίθεση με ό,τι αρχικά φέρεται να είχε δηλώσει, ότι το κορίτσι της πήγαινε με τον ιερέα, για να έχει τα προς το ζην. Μάλιστα φέρεται να είχε δηλώσει, ότι είχε πει στην 12χρονη, αν την αγγίξει στα επίμαχα σημεία ο ιερέας, να βάλει τις φωνές…
Αναφορικά με την 12χρονη, που φέρεται να είναι το θύμα της υπόθεσης, φέρεται να είχε συναντηθεί με τον ιερέα έξι φορές, ενώ είχε φιλοξενηθεί προσωρινά σε δομή, για να τύχει ψυχοκοινωνικής στήριξης, μέχρι να επιστρέψει στην επιμέλεια της γιαγιάς της στη Βουλγαρία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το