Τοπικά

Στη «Φλόγα» Μαγνησίας ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Συνάντηση με την Πρόεδρο της «Φλόγας» Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Μαγνησίας κ. Ντίνα Τριανταφύλλου, είχε στις 05/08/2021 ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Ο Βουλευτής, αρχικά συνεχάρη την Πρόεδρο για το πάρα πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος για την τοπική κοινωνία, σε έναν τομέα τόσο ευαίσθητο όσο ο αγώνας για την καλύτερη δυνατή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, αλλά και την ψυχική και υλική συμπαράσταση των οικογενειών τους.

Η Πρόεδρος μετέφερε στο Βουλευτή τη σημασία που έχει για το Σύλλογο η εθελοντική προσφορά όσων πολιτών επιθυμούν να συνεισφέρουν στο έργο της Φλόγας, ενώ τόνισε την μέριμνα του Συλλόγου για τη βέλτιστη δυνατή υγειονομική κάλυψη των παιδιών. Όλες οι διαγνώσεις και οι θεραπείες γίνονται στην Αθήνα στα νοσοκομεία Παίδων, ενώ η Φλόγα Μαγνησίας μεριμνεί με ένα οργανωμένο δίκτυο ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που προσφέρουν πρώτες εκτιμήσεις και την απαραίτητη περίθαλψη μέχρι την μεταφορά στην Αθήνα.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δεν παρέλειψε να ρωτήσει για το αν υπάρχει η απαραίτητη οικονομική αρωγή του Συλλόγου από την Πολιτεία για τη διευκόλυνση του έργου τους, με την Πρόεδρο να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Σύλλογος «δεν έχει δει ούτε ένα ευρώ».
«Υπάρχουν ευρωπαϊκά αλλά και κρατικά κονδύλια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου και την αναβάθμιση του έργου που ήδη επιτελεί και η Πολιτεία οφείλει άμεσα να μεριμνήσει για την οικονομική στήριξη Συλλόγων που επιτελούν τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο και να μην επαναπαύεται μόνο στο φιλότιμο και την εθελοντική προσφορά των πολιτών», σημείωσε ο Βουλευτής, συγχαίροντας ακόμα μία φορά το Σύλλογο της Φλόγας για όλα όσα έχει προσφέρει στα παιδιά και την κοινωνία της Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το