Τοπικά

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 81χρονου Βολιώτη που θώπευε ανήλικη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 81χρονου, ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση κατάχρησης ανηλίκου που σημειώθηκε στο Βόλο στις 15 Ιουλίου 2019.
Πρόκειται για τον Σιδέρη Ιωάννη του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 31-08-1938 στο Βόλο

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 28-10-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, και των ανηλίκων που ενδεχομένως συναναστρέφεται, αφετέρου στην εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων εγκλημάτων σε βάρος άλλων ανηλίκων, μέσω της τυχόν αναγνώρισής του από αυτούς.
Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, στους αριθμούς κλήσης 24210 – 76957 και 24210 – 76951. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Η υπόθεση με την κατάχρηση ανηλίκου από τον 81χρονο έγινε γνωστή μετά αυτόπτη μάρτυρα που ήταν και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας.  Η υπόθεση αφορούσε τη θωπεία σε βάρος ανήλικης με νοητική υστέρηση. Ο 81χρονος κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος και να του είχε επιβληθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης.
Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο 81χρονος, την ώρα που είχε βγει εκτός καφετέριας στην οδό Πολυμέρη ο 58χρονος πατέρας του παιδιού, είχε βάλει τέσσερις και πέντε φορές το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της 15χρονης, ακόμη και μέσα στο εσώρουχό της…
Το Δικαστήριο έκρινε αθώο για την ίδια υπόθεση τον πατέρα της ανήλικης, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε στη δίκη, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λόγω διαβήτη. Πάντως το Αυτόφωρο έκανε αποδεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 81χρονου και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το