Κατηγορίες: Τοπικά

Στη διεθνή έκθεση Travel Turkey Izmir το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε στην διεθνή έκθεση Travel Turkey Izmir 2014 που διοργανώθηκε στην Σμύρνη από τις 4 έως τις 7 Δεκέμβριου 2014. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στην Τουρκία με τη συμμετοχή 867 εκθετών από 34 χώρες, και 27000 επισκέπτες, ενώ τελεί υπό την υποστήριξη του Δήμου Σμύρνης, του Επιμελητηρίου Σμύρνης, το IZFAS, και της TURSAB.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, συνεργάστηκε με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας για την πλήρη και άρτια παρουσίαση στην έκθεση. Το περίπτερο στήριξαν ο Δήμος Βόλου, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την αποστολή πληροφοριακού υλικού, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις ΕΨΑ και ΔΥΑΣ με τη προσφορά προϊόντων για τους επισκέπτες.

Της αποστολής, ηγήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος πλαισιώθηκε από την κ. Θέκλα Καμμένου, μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, τον κ. Γεώργιο Ζαφείρη, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, τον κ. Δημήτρη Λεβέντη, επιχειρηματία, και τον κ. Χαράλαμπο Αναστασιάδη, ξενοδόχο.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της αποστολής στην Σμύρνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επιμελητήριο Σμύρνης με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης, κ. Ekrem Demirtas, με τον οποίο συζητήθηκε η ενδεχόμενη συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων σε θέματα ακτοπλοϊκής σύνδεσης, τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και της επέκτασής της σε διαφόρους κλάδους της οικονομίας.

Στα πλαίσια της έκθεσης, διοργανώθηκε παρουσίαση της Μαγνησίας σε τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, η οποία εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Μαγνησίας στα γραφεία της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Τουρκίας), σε 15 τουριστικούς πράκτορες εξειδικευμένα. Στη συνέχεια υπήρξε κατ΄ ίδιαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του τμήματος της TURSAB στη Σμύρνη, κ. Riza Gencay, και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί fam trip πρακτόρων στην Μαγνησία για να γνωρίσουν την περιοχή μας και τις ομορφιές της.

Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η σύνδεση και ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να φτάσουν στην Μαγνησία. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την αεροπορική εταιρία Sky Express, και τον ιδιοκτήτη και Πρόεδρο της κ. Αγαμέμνωνα Κικεράκη, η οποία επιθυμεί να συνδέσει το αεροδρόμιο Βόλου με αυτό της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο μεταφοράς Τούρκων τουριστών, οι οποίοι ήδη ταξιδεύουν στο νησί από το Αϊβαλί, και θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Μαγνησία.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της αποστολής πραγματοποίησαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, ενώ ήδη τα δημοσιογραφικά έντυπα και blogs της περιοχής της Σμύρνης παρουσίασαν εκτενώς την περιοχή της Μαγνησία.

Η αποστολή αποκόμισε τις καλύτερες των εντυπώσεων κατά τη διαμονή της στη Τουρκία, και αίσθηση όλων αποτελεί ότι παρουσιάζονται σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και ενδυνάμωσης των εμπορικών σχέσεων προς όφελος και των δύο χωρών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το ότι ο ΣΕΤΕ μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε ότι στα επόμενα 5 χρόνια 3,5 εκ. Τούρκοι τουρίστες θα επισκεφτούν την χώρα μας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Ημέρες Καριέρας» στον Βόλο-17.300 άνεργοι στη Μαγνησία – Εκατοντάδες στο κυνήγι της ανεύρεσης εργασίας

Εκατοντάδες ήταν οι άνεργοι και όσοι θέλουν να αλλάξουν εργασία, που βρέθηκαν χθες στην εκδήλωση…

22 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λένε οι πολίτες

Άνετο προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, την…

21 Μαρτίου 2024

Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε: Όλο το παρασκήνιο γύρω από την κόντρα για τα ευρωομόλογα για την άμυνα

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να επεκτείνουν σημαντικά τον αμυντικό τους τομέα, αλλά στην ΕΕ εξακολουθούν να…

21 Μαρτίου 2024

Βενζίνη: Οι πρατηριούχοι αναμένουν αύξηση στα δύο ευρώ το λίτρο μέχρι το Πάσχα

Την ενδεχόμενη αύξηση της τιμής της βενζίνης στα 2 ευρώ το λίτρο, μέχρι το Πάσχα…

21 Μαρτίου 2024

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 34,4% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, στις 21 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Την εικόνα κυριαρχίας της ΝΔ δίνει η μέτρηση της Opinion Poll, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό…

21 Μαρτίου 2024

Κυβερνητικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού

«Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Ουκρανία για την αποστολή αμυντικού εξοπλισμού» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές…

21 Μαρτίου 2024