Τοπικά

Στη διάθεση του υπουργείου Υγείας ιδιώτες γιατροί από τη Μαγνησία – Εστάλησαν 200 ονόματα 

Τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τις ηλικίες σχεδόν 200 ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών από τις ειδικότητες των παθολόγων, των γενικών γιατρών, των παιδιάτρων, των αναισθησιολόγων, των ακτινολόγων, καρδιολόγων και πνευμονολόγων απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας στο υπουργείο Υγείας προκειμένου να τους αξιοποιήσει για τα Νοσοκομεία και τα κέντρα αναφοράς στα Κέντρα Υγείας, αν προκύψει πολύ μεγάλη ανάγκη με την πανδημία.

«Προς το παρόν η κατάσταση με την πανδημία ελέγχεται, δεν υπάρχει μεγάλη πίεση, το σύστημα αντέχει και αυτό είναι θετικό « τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση για να θωρακίσει ακόμη περισσότερο το σύστημα προχώρησε σε τρεις ενέργειες προσπαθώντας να μην βρεθεί προ εκπλήξεως σε περίπτωση που η εξέλιξη δεν θα είναι αυτή που θα θέλαμε με την πανδημία. Πρώτον, ενέκρινε την μετακίνηση παθολόγων, γενικών γιατρών και παιδιάτρων από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, ώστε να βοηθηθούν οι κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι νοσοκομειακοί γιατροί που βρίσκονται εδώ και καιρό στην πρώτη γραμμή της μάχης. Δεύτερον, θα δώσει την δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να αποτελέσουν ένα εφεδρικό στρατό γιατρών που θα ενισχύσουν το Νοσοκομείο και οι οποίοι θα υποστηρίξουν το σύστημα για να μην καταρρεύσει. Κατόπιν και δικών μας προτάσεων προκρίθηκε οι ιδιώτες γιατροί που θα εργαστούν στο νοσοκομείο, κάνοντας βάρδιες, εφημερίες να αμείβονται κανονικά. Τρίτον, συγκροτούνται κέντρα αναφοράς λοιμώξεων του κορωνοϊού στα πρώην ΙΚΑ, ώστε η διαλογή των περιστατικών, αν τυχόν αυξηθούν, να μην γίνεται στα Επείγοντα. Στη Θεσσαλία ορίστηκε τέτοιο κέντρο αναφοράς στη Λάρισα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «το υπουργείο υγείας ζήτησε από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας καθώς και άλλους Ιατρικούς Συλλόγους να του στείλουμε τα ονόματα τις διευθύνσεις ακόμη και τις ηλικίες των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών από τις ειδικότητες των παθολόγων, των γενικών γιατρών, των παιδιάτρων, των αναισθησιολόγων, των ακτινολόγων, καρδιολόγων και πνευμονολόγων. Εμείς αποστείλαμε όλα τα ονόματα και το υπουργείο Υγείας μπορεί να τους χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν στο Νοσοκομείο Βόλου. Βέβαια θα κάνουν και επιλογές, ανάλογα και με τις ηλικίες, διαλέγοντας για να βοηθήσουν κυρίως οι πιο νέοι. Βέβαια η επιλογή θα γίνει και βάσει των ελλείψεων σε ειδικότητες που υπάρχουν. Οι παθολόγοι ανέρχονται στους 51, οι παιδίατροι στους 37, οι γενικοί γιατροί στους 27, οι καρδιολόγοι στους 42, οι αναισθησιολόγοι στους 6, οι πνευμονολόγοι στους δώδεκα και οι ακτινολόγοι στους 22».

Μάλιστα ο κ. Τσάμης επισήμανε πως «και στη Μαγνησία θα μπορούσε να λειτουργήσει κάποιο κέντρο αναφοράς διαλογής περιστατικών, αφού έχει και τρεις χώρους πρώην ΙΚΑ σε Βόλο, Νέα Ιωνία και Αγριά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το