Τοπικά

Στ. Παπαευσταθίου: Ο Βόλος θα πληρώνει πάντα ακριβότερο το νερό (video)

Η νέα ηγεσία της ΔΕΥΑΜΒ εγκαταλείπει την ιδέα για την εκπόνηση μελέτης στο σύνολο της λεκάνης απορροής του Δήμου Βόλου, προκειμένου να υπάρξει συνολική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η καταγραφή του υδατικού δυναμικού θα γίνει μέσα από μελέτη που θα εκπονηθεί για κάθε δημοτική ενότητα, ξεχωριστά.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ κ. Παπαευσταθίου δήλωσε στην e-thessalia.gr  πως η κινητοποίηση για την εξασφάλιση νερού πρέπει να είναι άμεση, καθώς το επόμενο καλοκαίρι, το πρόβλημα θα είναι εντονότερο από το προηγούμενο. Η ΔΕΥΑΜΒ, στο πλαίσιο της εξοικονόμησης, θα συνεννοηθεί με εταιρείες στη βιομηχανική, οι οποίες ψύχουν τα μηχανήματά τους με πηγαίο νερό, ώστε να χρησιμοποιήσουν γεωτρήσεις. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση βιομηχανίας στη ΒΙΠΕ που καταναλώνει  155.000 κυβικά πηγαίο νερό το χρόνο, για ψύξη μηχανημάτων.

Ο κ. Παπαευσταθίου μιλά για την τιμολογιακή πολιτική που αποτελεί ένα γρίφο για τη νέα δημοτική αρχή, ωστόσο από τη συνέντευξή του προκύπτει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εξισορρόπησης των ανισοτήτων μεταξύ του Βόλου και των δημοτικών ενοτήτων. Οι κάτοικοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν ακριβότερο το νερό.

Η δημοτική αρχή φέρεται ωστόσο αποφασισμένη να εφαρμόσει το νέο κανονισμό άρδευσης και σε 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση. Στην άρδευση επικρατεί χάος και τέλη από τους χρήστες του νερού, δεν έχουν εισπραχθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ, από την ημέρα που ανέλαβε την ευθύνη διαχείρισης του νερού στον Καλλικρατικό Δήμο.

Σε ότι αφορά τη δομή της ΔΕΥΑΜΒ, προαναγγέλλει αλλαγές στη διοίκηση, όπως και στον εσωτερικό οργανισμό. Μιλά για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, αλλά και τις διαπιστώσεις του από τη λειτουργία της Επιχείρησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το