Τοπικά

Στέλιος Λημνιός: Να γίνει νέα τοποθέτηση της Αργούς στον κυκλικό κόμβο, με στροφή 180 μοιρών

Την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει νέα τοποθέτηση του συμβολικού σκάφους της Αργούς, στον κυκλικό κόμβο μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου, εκφράζει ο Στέλιος Λημνιός, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και εκ των κωπηλατών της προσπάθειας αναβίωσης του 2008. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι το ομοίωμα του σκάφους θα πρέπει να κάνει στροφή 180 μοιρών ώστε να μοιάζει ότι σαλπάρει για την Κολχίδα που ήταν ο προορισμός του μυθικού σκάφους.

Όπως, χαρακτηριστικά, επισημαίνει ο κ. Λημνιός:

Στον κυκλικό κόμβο μπροστά στο δημαρχείο τοποθετήθηκε ένα νέο, όμορφο και καλαίσθητο ομοίωμα του μυθικού σκάφους που υιοθετήθηκε πρίν πολλά χρόνια από την τοπική κοινωνία ως σύμβολο της πόλης μας.
Το μυθικό ταξίδι του Ιάσωνα και των πολλών ακόμη ηρώων της μυθολογίας μας, έδειξε το τρόπο της αναζήτησης νέων θαλάσσιων οδών, την τακτική επέκτασης και πλουτισμού των εξορμούντων αλλά και απέδειξε την κατοχή της γνώσης της ναυτοσύνης από τους μακρινούς αλλά διαχρονικά αθάνατους προγόνους μας.
Η συμβατότητα του συμβολισμού που επιθυμούμε να αναδεικνύει το μνημείο τραυματίζεται από την φορά που δείχνει η πλώρη του ομοιώματος.
Η Αργώ, όπως είναι τοποθετημένη, μοιάζει ότι σαλπάρει για τη Μάλτα και τις Ηρακλειες Στήλες ενώ η Κολχίδα, που ήταν ο προορισμός της, ήταν ακριβώς αντίθετα, σε κατεύθυνση βορειοανατολικά του Βόλου.
Πρέπει λοιπόν για λόγους σεβασμού της ιστορίας αλλά και του ορθού προσδιορισμού του προορισμού διαχρονικά, να γίνει νέα τοποθέτηση του συμβολικού σκάφους, με στροφή 180 μοιρών.
Έτσι θα είναι συμβατό και το φουσκωμένο πανί της από τη θαλάσσια αύρα του Παγασητικού, ενός ανέμου που κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της μέρας στον τόπο μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το