Τοπικά

Στελέχη του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας σε τηλεδιάσκεψη για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Με επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 15/4/21 η Νομαρχιακή Τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο της ψηφιακής περιοδείας του Κινήματος Αλλαγής, με θέμα την βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Στην τηλεδιάσκεψη προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των αναπτυξιακών, οικονομικών και παραγωγικών φορέων του νομού, οι οποίοι κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και προτάσεις των φορέων που εκπροσωπούν.
Στην τηλεδιάσκεψη επίσης συμμετείχαν και τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Κεντρικοί εισηγητές εκ μέρους του Κινήματος, ήταν ο Φ. Σαχινίδης και η Κ. Μπατζελή, οι οποίοι παρουσίασαν τις θέσεις του Κινήματος για το ταμείο Ανάκαμψης, τις προτεραιότητες που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων που έχει προκαλέσει η υγειονομική και η οικονομική κρίση.
Από την συζήτηση προέκυψαν συμπεράσματα όπως η ουσιαστική ανάγκη για στήριξη της οικονoμίας και της κοινωνίας γενικότερα, ο καθορισμός προτεραιοτήτων για το νομό Μαγνησίας προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα ανάπτυξης.

Συζητήθηκαν επίσης σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας και κρίθηκε απαραίτητο η λήψη άμεσων μέτρων που αφορούν τη στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των παραγωγών και των αδυνάμων.
Συμπερασματικά, ο νομός Μαγνησίας αξιοποιώντας τη γεωγραφική του θέση και τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, μπορεί μέσα από κατάλληλες και απαραίτητες παρεμβάσεις, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εποχής, στους τομείς του τουρισμού, της παροχής υπηρεσιών, στον πρωτογενή τομέα και στην τεχνολογία.
Τη συζήτησε συντόνισε η Γραμματέας της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το