Τοπικά

Στέκι προσφοράς για τους πυρόπληκτους – Συγκινητική η ανταπόκριση των Βολιωτών

Συνεχίζεται η προσφορά Βολιωτών για την ανακούφιση των συνανθρώπων τους μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική. Το Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους» (Μαγνησίας 6, Ν. Ιωνία), δέχεται καθημερινά τρόφιμα μακράς διάρκειας, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν την ερχόμενη Δευτέρα στον Δήμο Μεγαρέων, άλλη μια περιοχή που επλήγη από τις φωτιές.
Η κ. Μαρία Νεοφώτιστου, συντονίστρια από το Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους», ανέφερε ότι «συγκεντρώνουμε φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, όπως είναι μωρομάντηλα, πάνες κ.λπ. και ό,τι συγκεντρώσουμε θα σταλούν στον Δήμο Μεγαρέων. Την προσπάθεια έχει αναλάβει η κ. Βάλμη Παπαδοπούλου, η οποία είναι η υπεύθυνη Τύπου και Ταμείου για το Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους»».

Η ίδια σημείωσε ότι «η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Γονείς με τα παιδάκια τους και νέοι άνθρωποι έρχονται με σακούλες με πράγματα, ώστε να τα προσφέρουν για τους πυρόπληκτους».
«Στο Στέκι κάνουμε αυτό που κάνουμε κάθε φορά: Να είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο, όταν υπάρχει ανάγκη. Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη για εμάς, προσπαθούμε να κάνουμε την αλληλεγγύη πράξη. Όπως έλεγε και ο παππούς μου αυτό που δηλώνεις πρέπει να το βιώνεις, αλλιώς μην το δηλώνεις» κατέληξε η ίδια.

Από αριστερά οι κ.κ. Μαρία Νεοφώτιστου και Βάλμη Παπαδοπούλου

Από την πλευρά της η κ. Βάλμη Παπαδοπούλου, εθελόντρια στο Στέκι «Αλληλεγγύη για όλους», επισήμανε ότι «η συλλογή τροφίμων άρχισε την Τρίτη το απόγευμα με την προσέλευση του κόσμου να είναι συγκινητική, που έρχεται με σακούλες με ό,τι έχουμε ζητήσει. Οι Βολιώτες θέλουν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τους συνανθρώπους τους βάζοντας ένα λιθαράκι και αυτοί. Τα τρόφιμα και το ιατροφαρμακευτικό υλικό, ενώ ήταν να φύγουν το Σάββατο, τελικά, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης, θα σταλούν τη Δευτέρα, ώστε να ανοίξουμε το Στέκι και το Σάββατο για να έρθει ο κόσμος και να προσφέρει ό,τι μπορεί».

Σύμφωνα με την κ. Βάλμη Παπαδοπούλου, «σε προσωπική τηλεφωνική επαφή που είχα με την αντιδήμαρχο Μεγαρέων, μου είπε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες καταστροφές. Μπορεί στα Μέγαρα και την Κινέτα να μην υπάρχουν νεκροί, αλλά είναι πάνω από 1.500 τα σπίτια που έχουν καεί, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι πρώτης κατοικίας. Περιθάλπονται αυτή τη στιγμή σε διάφορους χώρους του Δήμου περίπου 2.000 άτομα, με πολλούς από αυτούς να έχουν εγκαύματα».

«Φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη Ραφήνα, τον Μαραθώνα, τον Βουτζά και το Μάτι, αλλά το πρόβλημα υπάρχει και στα Γεράνεια Όρη και τα Μέγαρα. Για αυτό αποφασίσαμε να βοηθήσουμε την περιοχή αυτή, που «χτυπήθηκε» για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες» συμπλήρωσε η ίδια.
Τέλος, όπως επισημάνθηκε και από τις δύο εθελόντριες, αυτό που τις έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι η ανταπόκριση της νεολαίας και των νεαρών ζευγαριών, επισημαίνοντας ότι «αν η νεολαία μπορεί να αισθανθεί, κάτι μπορεί να αλλάξει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το