Τοπικά

Στέκι παιδιού θα συνεχίσει να φιλοξενείται από τη Μητρόπολη 

στεκι παιδιου

Το Στέκι Παιδιού της Κασσαβέτη, θα συνεχίσει να λειτουργεί και το 2015 στον ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Το «Στέκι Παιδιού» από το Μάιο του 2007 διέκοψε τις λειτουργίες του με απόφαση του Δήμου Βόλου μετά την ανίχνευση ινών αμιάντου στα δομικά του υλικά που έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος. Το «Στέκι Παιδιού», γνωστό σε όλους τους πολίτες του Βόλου για τη συνεχή παρουσία του στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού έχει φιλοξενήσει στους χώρους του από την αρχή της λειτουργίας του 1986 παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών. Το πρώην Δ.Σ του Καλλιτεχνικού είχε ζητήσει το Σεπτέμβριο του 2007, κατόπιν αίτησης, την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου για τη λειτουργία του «Στέκι Παιδιού» και τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του χώρου από το Ενοριακό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Η μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών -150 παιδιά τη χρονιά 2014 – 2015- και η μεγάλη προσφορά του χώρου στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης στον κεντρικό ιστό της πόλης κρίνει απαραίτητη τη συνέχιση της λειτουργίας του μέχρι την εξεύρεση μονιμότερης λύσης για τη στέγαση του «Στέκι Παιδιού».

Οι αίθουσες που θα χρησιμοποιηθούν είναι:

Ισόγειο. Γραφείο Γραμματείας

1ος όροφος: Θα λειτουργούν τα εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, μουσικής προπαιδείας, παραμυθιού και τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται η Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη της Διεύθυνσης αρχείων, μουσείων και βιβλιοθηκών

2ος όροφος: Θα λειτουργούν τα εργαστήρια ζωγραφικής και κεραμικής και το εργαστήριο Η/Υ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το