Τοπικά

Το Στέκι “Αλληλεγγύη για όλους” συμπαραστέκεται στους πρόσφυγες του Αερινού

FOI_0642

Εθελοντές από το Στέκι “Αλληλεγγύη για όλους” επισκέφθηκαν χθες Τρίτη τον πρόχειρο καταυλισμό προσφύγων έξω από το Αερινό και πρόσφεραν στους πρόσφυγες χυμούς, κρουασάν, κονσέρβες, παιδικές τροφές και γάλα. Ακόμη, βοήθησαν την γιατρό του Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, προσφέροντας φάρμακα και υγειονομικό υλικό που είχαν συγκεντρώσει, όπως επίσης και την ομάδα εθελοντών της Λέσχης Ειδικών δυνάμεων στο μοίρασμα του φαγητού.

Όπως τόνισα οι εκπρόσωποι από το Στέκι “Αλληλεγγύη για όλους”, οι συνθήκες διαμονής των ανθρώπων αυτών δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερες. Αντίσκηνα με χαρτόνια αντί για πάτωμα! Χωρίς κουβέρτες, χωρίς νερό, παρά μόνο εμφιαλωμένο για να πίνουν και το κυριότερο, χωρίς οργάνωση και χωρίς διαχείριση.
Μοναδική εξαίρεση η 111 Πτέρυγα Μάχης η οποία έχει αναλάβει την διατροφή τους.
Το Στέκι Αλληλεγγύης πρόκειται να πραγματοποιήσει και άλλες επισκέψεις στον καταυλισμό τις επόμενες μέρες, γι’ αυτό και ενημερώνει όσους επιθυμούν να προσφέρουν ότι συγκεντρώνει τρόφιμα (κονσέρβες, γάλατα βρεφικά και μακράς διάρκειας, παιδικές τροφές σε βαζάκια, κρέμες βρεφικές, σοκολάτες, μπισκότα, ξηρά τροφή) είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτιά υγείας, πάνες βρεφικές, σερβιέτες, μωρομάντηλα). Υπάρχει επίσης μεγάλη ανάγκη για κουβέρτες.
Η συλλογή βοήθειας συνεχίζεται και στο χώρο του Στεκιού, Μαγνησίας 6 με Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία πρωινά 11 με 1 και απογεύματα 6-8 καθημερινά.
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 24210 91440.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το