Τοπικά

Στείρωση 51 αδέσποτων στο Ανατολικό Πήλιο

Στα 51 ανήλθαν τα αδέσποτα σκυλιά, στα οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στείρωση στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αναπτύχθηκε από τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Ομάδα του Ανατολικού Πηλίου και την οργάνωση Dog Voice.
Η δράση περιελάμβανε και ενημέρωση των μαθητών Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της περιοχής για τη φροντίδα των ζώων, αλλά και πώς πρέπει να αντιδρούν σε κάποιες έκτακτες καταστάσεις.

Ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου κ. Απόστολος Σουλδάτος επισήμανε πως «το περασμένο Σαββατοκύριακο υλοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες δράσεις για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων μετά από την έλευση της ομάδας Dog Voice που αποτελούταν από οκτώ κτηνιάτρους και άλλους εθελοντές. Σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Ομάδα του Ανατολικού Πηλίου και την εκπρόσωπο κ. Ε. Ζιάκα έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια για τη φροντίδα των ζώων. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο και την Κυριακή πραγματοποιήθηκε σε κτηνιατρείο στη Ζαγορά, όπου υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, η στείρωση 51 αδέσποτων ζώων. Παράλληλα εμβολιάστηκαν 81 σκυλιά, στα οποία τοποθετήθηκε και τσιπ. Όλα τα ζώα επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον και είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και τσιπαρισμένα. Επίσης πραγματοποιήθηκαν και ορισμένες υιοθεσίες ζώων από κατοίκους της περιοχής, ενώ και οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για τη φροντίδα των ζώων. Επιθυμία μας είναι να σεβόμαστε έμπρακτα τα ζώα και να τα προστατεύουμε, γι’ αυτό και αναπτύσσουμε τέτοιες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με ανθρώπους που έχουν αφοσιωθεί στη φροντίδα των ζώων».
Ο κ. Σουλδάτος αναφέρθηκε και στην Πρωτομαγιά επισημαίνοντας πως όλες οι παραλίες έχουν καθαριστεί και είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Επίσης στον Αη-Γιάννη για την ημέρα της Πρωτομαγιάς δεν θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων από τον παραλιακό δρόμο και οι επισκέπτες θα μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στα πάρκιν που υπάρχουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το