Ελλάδα

ΣτΕ: Νέα απόρριψη του αιτήματος για το πόθεν έσχες των δικαστικών

Δεύτερο «όχι» άκουσαν οι τρεις δικαστικές ενώσεις που ζητούσαν έκδοση προσωρινής διαταγής που θα «πάγωνε» προσωρινά το νομοθετικό πλαίσιο για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.
Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου απέρριψε και το δεύτερο αίτημα για προσωρινή διαταγή, ενώ πριν από λίγες ημέρες το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ είχε απορρίψει και την πρώτη αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει οι δικαστές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των Διοικητικών Δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής, δηλαδή δεν ζήτησαν την λήψη προσωρινών μέτρων, είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, οι οποίες συμμετέχουν όμως στις αιτήσεις ακύρωσης που θα εκδικαστούν την 1η Μάρτιου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη αίτηση ακύρωσης προσβάλλει την από 9.1.2019 απόφαση του πρόεδρου της Βουλής για την ανασυγκρότηση της επιτροπής ελέγχου του άρθρου 3Α, ενώ οι λόγοι ακύρωσης που επικαλούνται οι Ενώσεις είναι οι ίδιοι και στις δύο αιτήσεις.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το